Fudbal

Aukcija Vest Hemovih dresova za pomoć žrtvama zemljotresa u Meksiku

Aukcija Vest Hemovih dresova za pomoć žrtvama zemljotresa u Meksiku
Foto: Ilustracija | Aukcija VesT Hemovih dresova za pomoć žrtvama zemljotresa u Meksiku

Fudbalski klub Vest Hem staviće na aukciju dresove koje će nositi u subotnjem londonskom derbiju protiv Totenhema, a prikupljena sredstva će ići za pomoć stradalima u nedavnom zemljotresu u Meksiku.

Meksički reprezentativac Havier Ernandez zajedno sa saigračem iz državnog tima Migelom Lajunom predvodi inicijativu #YoXMexico za pomoć stradalima, prenosi agencija Anadolija (AA).

Znimljivo je da će Vest Hem udvostručiti sredstva koja budu prikupljena na aukciji, kako bi se kupili hrana i najpotrebnije namirnice žrtvama katastrofe.

"Vidjeti patnju naših sunarodnjaka bilo je veoma bolno", rekao je Ernandez, koji od ove sezone nosi dres "čekićara".

Zemljotres jačine 7,1 stepeni po Rihteru u utorak je pogodio sjeverni Meksiko. U snažnom potresu poginulo je 273 ljudi, dok ih je na hiljade ostalo bez krova nad glavom.

"Znamo da nas mnogi vide kao izvor inspiracije, ali u ovom slučaju, ono što je nas inspirisalo je da smo vidjeli milione Meksikanaca da su izašli na ulice i pružili ruku, a da nisu tražili ništa za uzvrat", rekao je Ernandez i dodao:

"Nadamo se da ćemo ovom inicijativom pomoći onima kojima je to potrebno i da motivišemo što više ljudi da to rade zajedno s nama. Migel i ja smo zahvalni što imamo podršku Vest Hema i svih njegovih navijača u ovim teškim trenucima za našu zemlju."

Lajun trenutno nastupa za Porto, a jedan dio karijere proveo je engleskom Votfordu.

Utakmica Vest Hema i Totenhema igraće se u subotu na Olimpijskom stadionu u Londonu sa početkom u 13.30 sati. Dresovi "čekićara" su već u ponudi, a očekuje se da će Hernandezov s brojem 17 dostići cijenu od 2.500 funti (2.833 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije