Fudbal

BiH uvjerljivo pobijedila Litvaniju, korak bliže Brazilu

BiH uvjerljivo pobijedila Litvaniju, korak bliže Brazilu
BiH uvjerljivo pobijedila Litvaniju, korak bliže Brazilu

ZENICA - Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su u Zenici sa visokih 3:0 pobijedili reprezentaciju Litvanije.

Svi su bili optimisti uoči ove utakmice i uvjereni u pobjedu, posebno nakon osvojenog boda u Atini. Ipak, početak utakmice nije nagovještavao da će konačan rezultat biti ubjedljiv u korist bh. selekcije.

Litvanci su se dobro branili u prvih 20-ak minuta, ali i zadavali dosta problema kada god bi prišli golu Begovića. U devetoj minuti BiH pravi veliku grešku na 40-ak metara od svog gola, ali se za lošu partiju u Atini iskupio mladi Vranješ, koji je večeras briljirao u zadnjoj liniji. Tek u 18. minuti fudbaleri BiH su zaprijetili, ali je Misimovićev udarac izblokiran.

Stankevičius je topovski pucao iz slobodnog udarca, Begović je bio siguran. U 26. minuti Lulić je sjajno uposlio Misimovića, koji je sa nekih 18 metara pucao preko gola. Panka je na drugoj strani loše šutirao. Konačno je BiH u 29. minuti slomili otpor tvrdih gostiju.

Raspoloženi Pjanić je pokazao kakav je majstor, između tri igrača u žutim dresovima poslao je prizemnu loptu za Ibiševića, koji se našao sam pred golmanom Litvanije i onda loptu zakucao pod prečku. U 33. minuti ponovo asistencija Pjanića, ali Ibišević sada nije mogao doći do lopte.

U 35. minuti Pjanić je ponovo u glavnoj ulozi. Sjajno je veznjak Rome proigrao Džeku, koji je iz dva dodira loptu s nekih 11 metara spremio u mrežu gostujućeg čuvara mreže i tako postao ponovo najbolji strijelac BiH svih vremena.

Na 3:0 rezultat je povećan u 41. minuti. Vranješ se izborio za jednu loptu, ona na kraju došla do Džeke, koji je sjajno centrirao, Pjanić natrčao i sa sedam metara loptu poslao u mrežu.

U nastavku se igralo mirno, onoliko koliko je potrebno da se zadrži visoka prednost i upiše sigurna pobjeda. U 49. minuti Ibišević je izborio slobodni udarac na dobroj poziciji, ali Salihović je šutirao preko gola.

Kasnije je selektor dao šansu i mladim igračima Vršajeviću i Stevanoviću, a onda i debitantu Zukanoviću, dok je ranije iz igre izvadio Mujdžu, Lulića i Pjanića. Pokušavali su Litvanci barem da ublaže poraz, ali uzaludno.




 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije