Fudbal

Borac kažnjen sa 3.500 KM

Borac kažnjen  sa 3.500 KM
Borac kažnjen sa 3.500 KM

Zbog propusta u organizaciji utakmice, odnosno upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, Disciplinska komisija N/FS BiH kaznila je Borac sa ukupno 3.500 KM.

Banjalučani će morati da plate 2.500 KM za prekršaje na domaćem meču 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Sarajeva, te još 1.000 KM zbog dešavanja na tribinama u 3. kolu na "Piroti" protiv Travnika. Takođe navijački ispadi na "Tušanju" u ogledu starih rivala Slobode i Čelika koštaće Tuzlake 2.500 KM, odnosno Zeničane 1.000 KM. Praznija će biti i kasa Sarajeva za 1.500 KM zbog propusta u organizaciji susreta sa Veležom. Navijači su ponašanjem nanijeli štetu od po 1.000 KM kazne i Željezničaru (utakmica sa Širokim Brijegom), Travniku (sa Borcem), te Zrinjskom (sa Radnikom).

Na sjednici Disciplinske komisije pod predsjedavanjem Vlade Rogića su razmatrane i prijave protiv nekoliko klubova bh. elite, a u vezi sa neizmirenim finansijskim obavezama na relaciji klub - igrač. Donesena je odluka da klubovi na koje se odnose prijave moraju izmiriti obaveze najkasnije do 4. septembra, u protivnom na snagu će stupiti automatska suspenzija. Radi se o Čeliku, koji je dužan Dariju Puriću i Marku Nestoroviću. Sloboda je obavezna izmiriti dugovanja prema Samiru Jogunčiću, Mersadu Malkiću i Emiru Selimoviću, dok Zvijezda Gradačac ima neizmirene obaveze prema Jasminu Moranjkiću.

Održana je i sjednica Komiteta za sudije i suđenje bh. kuće fudbala na kojoj je arbitar Ognjen Valjić suspendovan na pet, a Emir Spahalić na osam utakmica. Na sastanku pod predsjedavanjem Berislava Markotića analizirano je dijeljenje pravde u prva tri kola Premijer lige. Mjere zabrane donesene su na osnovu izvještaja posmatrača suđenja i pregledanih snimaka utakmica, čime je utvrđeno da je bilo propusta koji se odnose na disciplinske i tehničke mjere. Valjić je sankcionisan zbog grešaka u 2. kolu na utakmici Željezničar - Široki Brijeg, a korigovana je ocjena posmatrača suđenja. Spahalić će na "hlađenje" zbog loše obavljenog posla u meču 3. kola između Širokog Brijega i Viteza, a dobio je i negativnu ocjenu od posmatrača.

I Sarajevo plaća  

Kaznene mjere izrekla je i Disciplinska komisija UEFA pa će Sarajevo morati platiti 12.000 evra zbog propusta u organizaciji meča trećeg pretkola Lige Evrope protiv Atromitosa. Razlog je neprohodnost stepeništa i gužva na izlazu "Koševa", što je u bilježnicu upisao delegat meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije