Fudbal

Borac nakon remija ispao iz BHT Premijer lige

Borac nakon remija ispao iz BHT Premijer lige
Borac nakon remija ispao iz BHT Premijer lige

BANJALUKA- Borac je od početka krenuo sa napadima što se isplatilo već u sedmoj minuti kada je mrežu Viteza zatrsao Željko Đokić.

Ovaj rezultat odgovara banjalučanima koji bi ukoliko ovako ostane i naredne sezone igrali u BHT Premijer ligi.

17:22- Ubrzo, nakon vođstva ritam meča je malo opao, što su gosti iskoristili i stigli do izjednačenja u 22. minuti. Strijelac gola na asistenciji Leopolda Novaka bilo je Velibor Đurić.

Odmah nakon primljenog gola crveno-plavi su imali sjajnu priliku da ponovo povedu. Armando Mance se sjajno probio na desnoj strani, šutirao i pogodio prečku. Lopta se odbila do Lazara Marjanovića koji je promašio cijeli gol sa pola metra.

17:33- Nakon primljenog gola, domaćini su opet krenuli sa napadima i do nove prednosti stigli u 31.minuti. Darko Maletić je sjajno izveo slobodan udarac i u kaznenom prostoru pronašao Dejana Popovića, koji je glavom donio novu prednost banjalučanima.

Borac sada mora da pobijedi sa dva gola razlike kako bi sigurno opstao u ligi.

Samo devet minuta bio je Borac u prednosti, a novo izjednačenje Vitezu donio je Josip Santić. Ovaj rezultat ide na ruku gostima koji sa bodom ostaju u ligi, a domaći sada moraju da postignu dva gola.

Pred oko 6.000 gledalaca, završeno je prvo poluvrijeme meča, na gradskom stadionu u Banjaluci. Rezultat je 2:2 i ide na ruku gostima, koji sa ovim bodom, ostaju u ligi.

Borac u nastavku očekuje težak zadatak jer mora da pobijedi sa dva gola razlike kako bi i naredne sezone igrao u BHT Premijer ligi.

18:25- Prošlo je 25 minuta u drugom poluvremenu. Borac napada, ali promjene rezultata nema. Borac samo pobjeda drži u ligi, dok je Vitezu ovaj bod dovoljan.

18:46- Na Gradskom stadionu u Banjaluci ostalo je još da se odigra 11 minuta sudijske nadoknade. Trenutni rezultat je 2:2.

18-54- fudbaleri Borva naredne sezone igraće Prvu ligu Republike Srpske, pošto su u poslednjem kolu BHT Premijer lige remizirali sa Vitezom (2:2).

Borcu je za opstanak trebala pobjeda sa dva gola razlike. Vitez je ovim bodom ostao u ligi. Osim Borca, ispali su Drina, Slavija, Rudar, Prijedor, Velež i Travnik.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije