Fudbal

Borac u Širokom na velikom ispitu

Borac u Širokom na velikom ispitu
Foto: Velibor Tripić | Borac u Širokom na velikom ispitu

Fudbaleri Borca u jednom od derbija 7. kola BHT Premijer lige BiH gostuju u nedjelju (20 časova) na "Pecari" kod Širokog Brijega, a ovaj meč će ujedno biti i zvanični debi trenera Zorana Milinkovića na klupi "crveno-plavih".

Milinković je zadovoljan kako su fudbaleri radili od njegovog dolaska, a u ovom meču ne može da računa samo na Bojana Puzigaću (kartoni).

"Široki je ekipa za respekt, koja je snagu pokazala i na međunarodnoj sceni. Čeka nas snažan protivnik i biće to teška utakmica", rekao je Milinković i dodao da su u toku pregovori sa Simonom Vukčevićem, ali da je još rano govoriti o njegovom dolasku.

Asmir Avdukić, golman Borca, kazao je da će utakmica biti zahtjevna te naglasio da pozicija ekipa na tabeli govori da se radi o derbi meču.

"Daćemo sve od sebe za što bolji rezultat. Želimo da protiv Širokog krenemo u seriju dobrih rezultata", izjavio je Avdukić.

Nastavak pobjedničkog niza na domaćem terenu, uz dodatni motiv kao rođendanski poklon navijačkoj grupi "Škripari", cilj je fudbalera Širokog Brijega. Ipak, iz tim s "Pecare", koji još ove sezone nije osjetio slast gostujućeg trijumfa, svjesni su da protiv Banjalučana u nedjelju naveče neće ići lako. Trener Goran Sablić očekuje razigranog rivala s otvorenim pristupom.

"Borac je jedno od najprijatnijih iznenađanje nove sezone. Izuzetno kvalitetna ekipa koja jako dobro kontrolira svoju igru i pokušava nametnuti to i protivniku. Na nama je da to pokušamo spriječiti na 'Pecari', gdje smo mi bez obzira na ime protivnika uvijek favoriti", kazao je Sablić i dodao:

"U prilog nam ide što je Borac momčad koja se voli nadigravati, dosta su atraktivni, vjerujem da će utakmica biti zanimljiva, a mi imati prostora da prezentiramo naše znanje, jer i mi i oni težimo kreativnoj i dopadljivoj igri. Nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz kod kuće niz, tim prije jer i naša navijačka skupina 'Škripari' slave 21. rođendan pa će se igrači dodatno potruditi da ih obraduju."

Ekipa Željezničara ide u goste Radniku, koji se želi iskupiti za gostujući poraz od Mladosti 0:3. Sa druge strane, ekipa s "Grbavice" jedini poraz ove sezone ubilježila je upravo u Doboju kod Kaknja, a onda je uslijedila serija od tri pobjede i jednog remija.

"Idemo u goste ekipi koja je na domaćem terenu veoma neugodan rival i to ne treba da zanemarimo. Pauzu u prvenstvu smo iskoristili da se što bolje spremimo i naravno da su naše ambicije da pobijedimo i ništa manje od toga. Imamo problema zbog povreda i dva kartonirana igrača, ali učinićemo sve da se to ne osjeti u našoj igri", kazao je Admir Adžem, šef stručnog štaba Željezničara.

Parovi 7. kola, subota: Sarajevo - Vitez 16.30, Zrinjski - Čelik 19.30, Sloboda - GOŠK 19.30; nedjelja: Krupa - Mladost 16, Radnik - Željezničar 16.30, Široki Brijeg - Borac 20.

1. Zrinjski 6       5       0       1       10:5 15

2. Željezničar   6       4       1       1       8:4    13

3. Mladost DK 6       4       1       1       9:5    13

4. Široki Brijeg 6       3       1       2       10:4 10

5. Borac   6       3       1       2       6:4    10

6. Radnik 6       3       1       2       6:8    10

7. Krupa   6       2       3       1       3:2    9

8. GOŠK   6       2       0       4       5:9    6

9. Sarajevo       6       1       2       3       5:6    5

10. Sloboda     6       1       2       3       3:7    5

11. Čelik  6       1       1       4       5:11 4

12. Vitez  6       0       1       5       3:8    1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije