Fudbal

Borbe za titulu i opstanak

Borbe za titulu i opstanak
Borbe za titulu i opstanak

Mečevima 30. kola ove subote spustiće se zavjesa na jednu od najzanimljivijih sezona BH Telecom Premijer lige u fudbalu.

Do posljednje minute moglo bi biti neizvjesno ko će podići šampionski pehar, Sarajevo ili Željezničar.

Ekipa Dženana Uščuplića meč loptu ima na domaćem terenu protiv Slobode.

"I bez nekoliko ključnih igrača mi smo spremni ostvariti dobar rezultat. Očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu protiv ekipe koja je ove polusezone izgubila samo od Širokog i Zrinjskog, a na 'Koševu' im je prednost što dolaze rasterećeni", kazao je Uščuplić i dodao:

"Mi želimo tri boda, iako duboko vjerujem da možemo osvojiti titulu i bez toga, jer će Čelik pobijediti ekipu koja se zove Željezničar."

"Plavi" misle potpuno drugačije.

"Idemo na pobjedu i osluškujemo rezultat sa 'Koševa'. Nadam se da Sloboda može iznenaditi, a već su pokazali protiv nekih boljih ekipa u ligi da su u stanju odigrati dobro. Mnogo puta su uzeli bod u gostima, nadam se da će tako biti i na 'Koševu'", rekao je Marijan Antolović, golman "Želje".

Treći sarajevski premijerligaš Olimpic u srijedu je osvojio Kup BiH i tako unio dodatnu neizvjesnost po pitanju izlaska u Evropu. Da je taj pehar podigao Široki, automatski bi i sebi i Zrinjskom ovjerio učešće na međunarodnoj sceni. Ovako će njihov duel biti na "sve ili ništa".

"Evidentno je da je Široki u krizi koja traje neko vrijeme, ali imaju puno kvalitetnih igrača, koji mogu napraviti prevagu. Pritisak je podjednako velik, ulog je ogroman", kaže Vinko Marinović, trener Zrinjskog.

Identično razmišlja i Blaž Slišković, koji je na trenerskoj klupi Širokog Brijega uvezao pet remija, ali mu ovoga puta treba isključivo trijumf.

"Ko se bude znao bolje iznijeti sa pritiskom, izaći će kao pobjednik. Moramo odigrati najkvalitetnije, pokazati htijenje, trku, agresivnost... Samo tako sa 120 posto angažmana možemo očekivati povoljan rezultat", kazao je Slišković.

Kada je riječ o borbi za opstanak, ugroženo je čak pet ekipa. Strahuju Slavija, Drina, Vitez, Mladost i Zvijezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije