Fudbal

Bruka Borca u Kupu BiH

 Bruka Borca u Kupu BiH
Bruka Borca u Kupu BiH

Fudbaleri banjučkog Borca osramotili su se na startu Kupa BiH izgubivši danas u šesnaestini finala na gostovanju kod nižerazredne Čapljine, nakon penala, rezultatom 1:3.

Banjalučani su poveli golom Vedrana Kantara, ali su domaćini uspjeli izjednačiti preko Armina Džananovića na 1:1 nakon 90 minuta igre. U izvođenju penala, za pobjedu od 3:1, heroj meča bio je golman Čapljine Adnan Kaltak zaustavivši udarce Branislava Krunića i Srđana Grahovca, dok je Mladen Žižović pogodio stativu.

Fudbaleri Željezničara u odbranu naslova pobjednika Kupa BiH krenuli su sigurnom pobjedom na gostovanju kod Slobode iz Mrkonjić Grada rezultatom 3:0. Strijelci su bili Aldin Adilović, Zajko Zeba i Danijel Brković. Istim ishodom okončana je i utakmica u "Vrapčićima". Velež je golovima Anela Hebibovića, Dine Hajdarovića i Marcela Mace slavio nad Mladosti iz Donjih Svilaja. Na gostovanju Mostaru, ali na stadionu "Rodoča" Široki Brijeg je rezultatom 2:0 opravdao ulogu favorita protiv Branitelja, zahvaljujući Santosu Vagneru i Dini Ćoriću. Minimalnu, ali pobjedu vrijednu plasmana u osminu finala izborili su na gostovanju fudbaleri Orašja. U Modriči su golom Ante Kobaša bili bolji od domaćeg istoimenog tima. Identično je okončan i duel premijerligaša u Prijedoru, gdje je Zrinjski preko Igora Aničića eliminisao Rudar. Klubovi iz elitnog razreda Travnik i GOŠK (1:3) sastali su se na "Piroti". Strijelci za Gabeljane bili su Sabahudin Jusufbašić, Almin Bekić i Ivan Perić, dok je utjehu domaćima donio Mahir Karić. Meksud Čolić i Saša Kajkut zaslužni su što je Čelik u Zenici izbacio Podgrmeč iz Sanskog Mosta (2:1). Među najuvjerljivijim bila je juče Sloga iz Doboja isprativši Tomislav rezultatom 4:0, a junak je bio kapitena Borislav Lukić postigavši het-trik.

Rezultati: Čapljina - Borac 1:1 (nakon penala 3:1), Modriča Maksima - Orašje 0:1, Travnik - GOŠK 1:3, Sloboda MG - Željezničar 0:3, Čelik - Podgrmeč Sanski Most 2:1, Branitelj - Široki Brijeg 0:2, Rijeka Vitez - Drina HE 2:1, Rudar Prijedor - Zrinjski 0:1, Sloga D - Tomislav 4:0, Radnik - Rudar Zenica 3:0, Velež - Mladost DS 3:0, Olimpic - Vitez 0:0 (penali 3:0), Leotar - Slavija 0:1, Zvijezda - Rudar U. 5:0, Sarajevo - Gradina 1:0. Sinoć su igrali: Sutjeska - Famos SAŠK Napredak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije