Fudbal

Đurovskom se svidjeli Piksijevi potezi

Đurovskom se svidjeli Piksijevi potezi
Foto: Tanjug | Đurovskom se svidjeli Piksijevi potezi

Svideo mi se Piksijev potez da posle isključenja Gajića protiv Rusije u nastavku utakmice igra u formaciji 4-3-2 i na taj način optereti odbranu rivala, ocijenio je nekadašnji kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Boško Đurovski.

Đurovski je u razgovoru za "MaxSport" istakao da mu se dopala ideja selektora Srbije u meču sa Rusijom sa postavkom 5-3-1, jer su to dvije formacije, koje su neophodne u situaciji kada ekipa ima igrača manje.

"Mislim da bi uprkos visokom porazu 4:0, mogli svi da izvuku kao pouku i da će sve izgledati bolje kada to bude potrebno", naglasio je Đurovski.

Ističe da su "nacija koja vjeruje pred svako veliko takmičenje i pravi veliku pompu, koja se nakon toga pretvori u nezadovoljstvo javnosti i navijača".

"Verujem u ove momke, imamo dobar tim, ali ako pogledamo Švedsku ili Dansku videćete mnogo drugačiji sistem rada, koji ih odvodi na najveće evropske i svetske smotre u svim uzrasnim kategorijama. Nemamo kontinuitet, stalno nešto menjamo, isprobavamo, od strategije do smene selektora, celog tima. Mislim da moramo po tom pitanju da napravimo najveće promene, koje će sigurno uticati na fudbal u Srbiji i stanje u Savezu", dodaje Đurovski.

Smatra da samo uspjeh na Evropskom prvenstvu može da zadovolji fudbalsku i sportsku javnost u Srbiji.

"On poseduje ogromno iskustvo i ima autoritet kod igrača, što je svakako veoma važno. Sa jedne strane je veoma teško voditi selekciju koja se dosta kritikuje i na svaki poraz se gleda kao neuspeh, dok sa druge strane gledišta rezultati nisu baš najbolji, kao i sama igra. Plasirali smo se na prvenstvo , ali mislim da je potreban uspeh na Evropskom prvenstvu kako bi naš fudbal porastao u nekim segmentima, u suprotnom očekujem da će javnost biti veoma nezadovoljna", zaključio je Đurovski. (Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije