Fudbal

Dragan Radović, trener Slavije: Ostaćemo u bh. eliti

Dragan Radović, trener Slavije: Ostaćemo u bh. eliti
Dragan Radović, trener Slavije: Ostaćemo u bh. eliti

Povoljan raspored do kraja sezone, bolji međusobni skor od konkurenata i sve bolja igra njegovih pulena u minulih nekoliko utakmica razlog su za optimizam Dragana Radovića, trenera Slavije.

Opstanak u BH telekom Premijer ligi ne bi trebalo da dođe u pitanje. Sa trenutnih 22 boda i 14. mjestom "sokolovi" četiri kola prije kraja sve drže u svojim rukama.

"Sad imamo situaciju pod kontrolom. Nema razloga za strah, već za pojačano samopouzdanje. I u prošloj utakmici, u porazu kod Širokog Brijega, pokazali smo obećavajuću i dobru igru. Ako budemo imali takav pristup do kraja sve će se završiti na željeni način", smatra Radović.

Narednog vikenda u Istočnom Sarajevu ugostiće već otpisani Leotar. Posao ne bi trebalo da bude zahtjevan, iako strateg domaćih neće dozvoliti improvizaciju.

"Bez obzira što Leotar nije osvojio niti jedan bod ove polusezone i što je već u nižem rangu, to je za nas ključna utakmica. Moramo igrati najjače što znamo, ne dopustiti Trebinjcima nijedan, za nas krivi potez. Interesuje me samo sigurna pobjeda i po mogućnosti da sve riješimo već u ranoj fazi meča, kako bismo izbjegli bespotrebnu nervozu", istakao je Radović.

Od svog povratka na trenersku klupu novi-stari trener Slavije uspio je postići određeni napredak s ekipom. Iz svakog pojedinca izvukao je maksimum, što se najbolje vidjelo u domaćoj pobjedi nad Borcem.

"Podigli smo se na kondicionom planu. Voljni momenat je bolji, sve to puno bolje izgleda na terenu, dolazimo u šanse lakše i, ono što je bitno, atmosfera se značajno popravila", rekao je Radović.

Saradnju s upravom dogovorio je na dvije godine i najavljuje da u proljetnoj pauzi treba očekivati značajnu rekonstrukciju ekipe.

"Sve će zavisiti od finansija. U postojećem kadru ima fudbalera koji su kvalitetni i koje treba zadržati, ali ima i onih za koje smatram da ne mogu pomoći Slaviji. Ne želim nikoga imenovati, iako pretpostavljam da će se neki i sami prepoznati. Trebaće nam pojačanja, a priliku će dobiti sigurno i momci iz omladinskog pogona. Sve to trebalo bi da rezultira stvaranjem tima koji neće strahovati za opstanak iduće sezone", smatra Radović.

Nakon susreta sa Leotarom, Slavija gostuje kod Čelika, dočekuje Olimpic i putuje kod Mladosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije