Fudbal

Dug Partizana oko sedam milion E

Dug Partizana oko sedam milion E
Dug Partizana oko sedam milion E

Mile Jovičić, potpredsjednik Partizana, istakao je da je prihod Partizana u 2013. godini 20,67 miliona evra i da je dug "crno-bijelih" skoro sedam miliona evra.

"Ukupan prihod Partizana u ovoj sezoni je 20,67 miliona evra, s tim što je realan 13,67 miliona, zato što je transfer Lazara Markovića od sedam miliona evra uračunat u ovaj period zbog pravila FIFA. Rashodi Partizana su 12,8 miliona evra, ukupne obaveze Partizana zaključno s 1. aprilom 2014. su 6.943.403 evra, a dospele obaveze su 6.337.000 evra", rekao je Jovičić i nastavio:

"Poreski dug kluba je 3,5 miliona evra. Dugovanja i obaveze prema igračima i zaposlenima su približno oko 2,5 miliona evra, dugovanja prema menadžerima i agencijama iznose 2.673.000 evra, prema dobavljačima 832.000 evra, prema igračima koji su potpisali profesionalne ugovore 621.000 evra. Potraživanja Partizana od drugih klubova su 1.140.000 evra."

U srijedu je održana sjednica Upravnog odbora "crno-bijelih", nakon koje je Jovičić zahvalio Aleksandru Vučiću, lideru SNS-a.

"Hvala mu što je potvrdio činjenicu da je Partizan za period od sedam godina dobio manje od milion evra od države i javnih preduzeća, što je mnogo manje nego Crvena zvezda. Iz toga se vidi da su netačne tvrdnje da iza Partizana stoji država i da ima taj vetar u leđa. Nisam sujetna osoba, ne smeta mi činjenica da je Zvezda dobila više para od Partizana. Fudbalskom klubu Crvena zvezda trebalo je pomoći zato što je bio u većim problemima", izjavio je potpredsjednik kluba, koji je istakao da je UO jednoglasno zaključio da je saopštenje objavljeno o suđenju protiv Partizana "potpuno argumentovano", ali i to da nekim riječima nije bilo mjesto u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije