Fudbal

Feliks za minimalnu pobjedu Barse

Feliks za minimalnu pobjedu Barse
Foto: Tanjug/AP | Feliks za minimalnu pobjedu Barse

Fudbaleri Barselone su uspjeli da slave u meču 31. kola protiv Kadisa rezultatom 1:0 i učvrste se na drugom mjestu na tabeli.

Žoao Feliks je akrobatskim golom u 37. minutu donjeo čitav plen klubu iz Katalonije, ali je Barsa strepila do samog kraja.

Kadis je bolje otvorio meč, pa je Havi Ernandez u 22. minutu imao odličnu priliku, istrčao je ispred Ter Štegena, ali je njemački golman bio na pravom mjestu i zaustavio je udarac domaćih. Preuzela je Barselona inicijativu u nastavku, a dobru igru krunisala je golom Portugalca osam minuta prije kraja prvog poluvremena.

Imali su Katalonci priliku da u drugom poluvremenu osiguraju pobjedu, promašivali su Tores, Feliks i Jamal, a sve promašaje je mogao da kazni Samaseku u 79. minutu. Vezni igrač Kadisa se našao u odličnoj poziciji, dobro je šutirao, ali je izvanredno intervenisao čuvar mreže Barselone i sprečio domaćina da dođe do boda.

Barselona je sada druga na tabeli sa 70 bodova, osam manje od Real Madrida, dok je Kadis u zoni ispadanja sa 25 bodova, piše Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije