Fudbal

Fudbal isključuje diskriminaciju

Fudbal isključuje diskriminaciju
Fudbal isključuje diskriminaciju

Papa Franjo primio je u Vatikanu bivše i aktuelne fudbalske zvijezde, među kojima i legendarnog Dijega Maradonu uoči međuvjerske utakmice za mir, koja je odigrana u ponedjeljak u Rimu.

Pred fudbalskim legendama Maradonom, Italijanima Robertom Bađom, Đanluiđijem Bufonom i Andreom Pirlom, Francuzom Davidom Trezegeom, Ukrajincem Andrejem Ševčenkom, Izraelcem Josijem Benajunom i Gancem Sulijem Muntarijem, papa Franjo je istakao da su vrijednosti fudbala i "lojalnost, dijeljenje, prihvatanje, dijalog i povjerenje". Papa je dao blagoslov utakmici i pozvao na "kulturu susretanja" i na "univerzalne vrijednosti" koje prevazilaze razlike.

"Fudbal je primjer suživota koji omogućava isključivanje svake diskriminacije na rasnoj, jezičkoj ili vjerskoj osnovi", rekao je papa prije početku meča.

Maslinovo drvo posađeno je uoči utakmice, koju je organizovao argentinski igrač Havijer Zaneti, zajedno sa svojom fondacijom, a selektori dvije ekipe bili su trener reprezentacije Argentine Herardo Tata Martino i trener Arsenala Arsen Venger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije