Fudbal

Fudbaler zbog grubog starta završio u zatvoru

Fudbaler zbog grubog starta završio u zatvoru
Fudbaler zbog grubog starta završio u zatvoru

Igrač škotskog Vreksama Nikolas Vilijams osuđen je na godinu dana zatvora pošto je klizećim startom protivniku slomio nogu.

Vilijams je prošlog oktobra, kada je nastupao sa Sefn Albion, iznerviran odlukama sudije u situacijama 50:40, odnosno startovima Endrua Barloua, odlučio da preuzme stvar u svoje ruke.

Poslije pola sata igre u duelu sa AFC Brinfordom, zaletio se i divljački uklizao Barlou – slomivši mu nogu, a prisutni su rekli da je lom bio toliko ušasan da su "igračevi prsti dodirivali koljeno".

Meč je nedugo zatim prekinut.

Sud u Karnarfonu jednoglasno je presudio da je u pitanju bio namjeran start i osudio dvadesetšestogodišnjeg Vilijamsa na 12 mjeseci zatvora.

Tužilac Elen Oven suprotstavila se Vilijamsu, upitavši ga – "Želio si da ga povrijediš, zar ne?".

"Kako je meč odmicao bio je sve bjesniji i bjesniji, počeo je i da viče na mene. U jednom trenutku, ugledao sam ga kako mi dolazi sa desne strane... Pokušao sam da ga preskočim i izbjegnem start. Nažalost, nisam uspio da skočim dovoljno visoko kako bih to učinio. Samo sam osjetio njegove krampone na sredini cjevanice. Svega što se sjećam jeste moja noga koja landara i 'ulazi' u zemlju", rekao je Barlou.

S druge strane, Vilijams je pokušao da se opravda, rekavši da je u pitanju nesrećan slučaj.

"Bila je to nesreća. Samo sam nešto jače ušao u duel i noga mu je pukla. Ustao sam i samo sam čuo kako vrišti", ističe Vilijams, dok sudija meča Mark Stouks nije imao dilemu.

"Bio je to najvjerovatnije najgori start koji sam vidio od kada se bavim poslom sudije. To čak nije bio ni start, već udarac. Nije bilo namjere da se dođe do lopte", kaže Stouks.

Za kraj, prema advokatima oštećenog, Barlou se i dalje nije vratio na teren – ni poslije deset mjeseci oporavka – ugrađeni su mu šrafovi u nogu, a kaže da često ima košmare kako mu noga 'landara sa jedne na drugu stranu.

 

 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije