Fudbal

Goleada na Enfildu: "Redsi" rastrgali "vučicu"

Goleada na Enfildu: "Redsi" rastrgali "vučicu"
Foto: Tanjug/AP | Liverpul "samljeo" Romu

Liverpul je večeras na domaćem terenu pobijedio Romu rezultatom 5:2 (2:0) u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona i napravio veliki korak ka finalu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

"Redse" je do vođstva doveo Mohamed Salah u 35. minutu. Egipćanin sjajno šutirao lijevom nogom u gornji desni ugao, a golman Rome Alison ostao je potpuno nemoćan. Salah nije proslavio gol jer je ljetos iz Rome stigao u Liverpul.

Samo minut ranije Liverpulu je poništen gol jer je Mane bio u ofsajdu.

Na samom isteku prvog poluvremena Liverpul povećava prednost. U 45. minutu nakon asistencije Firminja, kontru "Redsa" potkopavanjem je završio Salah.

"Redsi" u drugom poluvremenu nastavili sa razbijanjem "vučice". Sjajno dodavanje Salaha iskorištava Mane koji pogađa donji lijevi ugao golmana Rome za 3:0.

Salah je u 62. minutu sjajno izbacio Huana Žezusa i dodao loptu koju je sjajno dočekao Roberto Firminjo i poslao u praznu mrežu. 

Firminjo je svojim drugim golom na utakmici povisi na 5:0. Nakon kornera Džejmsa Milnera najviši je bio Firminjo koji sjajno glavom pogađa 5:0.

U 81. minutu Rimljani smanjuju na 5:1. Edin Džeko nakon asistencije Dejana Lovrena prsima smiruje loptu nakon čega izbija sam na Kariusa.

Roma je iz penala smanjila na 5:2 u 85. minutu i tako oživjela svoje nade za prolazak u finale. Milner je dirao rukom nakon čega je Brih pokazao na bijelu tačku. Penal je sjajno realizovao Peroti koji je ušao s klupe u 67. minutu.

Revanš utakmica između Rome i Liverpula igraće se 2. maja na Olimpiku.

U drugoj polufinalnoj utakmici najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja sutra u Minhenu od 20:45 igraju Bajern Minhen i Real Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije