Fudbal

Goleada na "Karađorđu", treći trijumf "Orlića"

Goleada na "Karađorđu", treći trijumf "Orlića"
Foto: Ilustracija | Goleada na "Karađorđu", treći trijumf "Orlića"

Mladi fudbaleri Srbije savladali su Rusiju 3:2 (2:2) u spektakularnom derbiju Grupe 7 kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo 2018.

Rusi su dva puta stizali vođstvo "Orlića" na novosadskom "Karađorđu", ali su izabranici Gorana Đorovića ipak stigli do treće uzastopne pobjede.

Dvostruki strijelac za Srbiju bio je Luka Jović, oba puta na dodavanje Andrije Živkovića, a strijelac je bio i Danilo Pantić, iz slobodnog udarca.

Srbija je sada lider grupe sa maksimalnim učinkom iz tri meča, ima dva boda više od Rusije koja ima meč više, te Jermenije koja je odigrala pet.

U sljedećem meču "Orlići" gostuju selekciji Austrije, 10. novembra. Austrija iz tri meča ima šest bodova.

Meč u Novom Sadu obeležila je goleada u prvom poluvremena, bukvalno je svaka gol šansa pretvorena u pogodak, pa su se mreže tako tresle četiri puta.

"Orlići" su poveli u 14. minutu sjajnim golom Pantića iz slobodnjaka sa oko 18 metara, da bi Rusi izjednačili preko Žemaletdinova u 26, iskoristivši odbitak poslije šuta Malkadzea.

Već u 33. Srbija je opet vodila, Živković je ubacio loptu poslije kratkog dodavanja Radonjića izkornera, a Jović sjajno skače na petercu i glavom trese mrežu.

Međutim, tri minuta prije pauze Rusi opet poravnavaju, Gulijev izbacuje Melkadzea samog na Radunovića, a on ovu situaciju rješava dijagonalom po zemlji.

Srbija je bila bolja i u drugom poluvremenu, te tu igru krunisala trećim golom, pobjedonosnim, koji je Jović postigao poslije još jedna kombinacije Radonjića i Živkovića, koji je opet odigrao odličan završni pas.

Rusi su u završnici imali dvije dobre šanse za treće iznenađenje, Jović priliku za het-trik, ali je na kraju ostalo 3:2 za Srbiju.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije