Fudbal

Goleada u Širokom

Goleada u Širokom
Goleada u Širokom

Fudbaleri Širokog Brijega sa 7:2 deklasirali su u nedjelju zenički Čelik u 11. kolu BHT Premijer lige BiH.

Utakmica u kojoj je postignuto devet golova nije dobro počela pošto je već u osmom minutu Ognjen Đelmić zastresao mrežu domaćina za šok na "Pecari".

Ovaj rano primljen gol kao da je razljutio domaće igrače pa su u 16. minutu već izjednačili preko Josipa Ćorluke.

Gosti se nisu ni snašli, a opet su morali da loptu vade iz mreže. Tri minuta kasnije precizan je bio Zvonimir Kožulj. U 23. minutu na stadionu u Širokom Brijegu je viđeno novo slavlje domaćina jer je rezultat na 3:1 povisio Filip Mihaljević. Serija golova je nastavljena u 36. minutu kada je defanzivac Širokog Stipo Marković matirao svog golmana, a do odlaska na odmor je još jedna lopta odsjela iza leđa golmana Čelika. U 41. minutu strijalc je bio Dino Ćorić. U drugom poluvremenu viđena su još tri gola, a redom su ih davali Mihaljević (53. minut), Ćorluka (66) i Jure Ivanković (76) za totalni debakl tima iz Zenice.

Zrinjski i Sarajevo odigrali su 1:1 u jednom od derbija, dok je banjalučki Borac istim rezultatom završio gostovanje u Vitezu.

"Kada se podvuče crta, smatram da je remi najrealniji ishod ove utakmice. U prvom dijelu smo bili puno bolji takmac i istinski žalim što nismo sa dva gola prednosti otišli na odmor. U nastavku je Sarajevo bilo bolje, a mi nikako nismo mogli doći do željene igre", rekao je Branko Karačić, trener aktuelnog šampiona BiH.

Borac nije nastavio seriju pobjeda, ali se sa neugodnog gostovanja vratio neporažen, a uspjeh je veći ako se zna da je pola utakmice bio sa igračem manje zbog crvenog kartona Uglješe Radinovića i da je uoči meča zbog kazne ostao bez tri boda.

"Nismo utakmicu otvorili na način na koji smo željeli, bili smo loši i primili gol. Da stvari budu gore, došao je i taj crveni karton i bilo se teško vratiti u utakmicu, ali čestitam igračima kako su sve podnijeli", rekao je trener Borca Vinko Marinović.

Rezultati 11. kola: Vitez - Borac 1:1, Olimpic - Drina 5:2, Radnik - Mladost 3:1, Sloboda - Zvijezda 0:0, Zrinjski - Sarajevo 1:1, Slavija - Travnik 1:0, Široki - Čelik 7:2, Željezničar - Velež 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije