Fudbal

Gutijerez otkrio da boluje od raka

Gutijerez otkrio da boluje od raka
Gutijerez otkrio da boluje od raka

BUENOS AJRES - Fudbaler Njukasla Argentinac Jonas Gutijerez otkrio je danas da boluje od raka testisa.

"Kada su mi rekli da imam rak, otišao sam kući u suzama. Ovo je najteža utakmica koju sam ikada igrao. Tek kad ti se dogodi neki problem, počneš da razmišljaš o tome. Odlučio sam da otkrijem javnosti, jer ovo je težak trenutak za mene, a mogao bi nekome da pomogne", rekao je Gutijerez za argentinsk televiziju Tik Sports.

On je prošle godine morao da ide na operaciju i sada prima hemoterapiju.

"U maju sam osjetio snažne bolove u testisima i poslije pogrešne dijagnoze, na ultrazvuku su mi pronašli tumor. Vratio sam se u Argentinu i platio troškove liječenja uprkos tome što imam ugovor sa Njukaslom. Novac nije bitan, već zdravlje", rekao je Gutijerez.

Bivši fudbaler Veleza i Majorke dodao je da su mu Gabrijel Hajnce i Fabrisio Koloćini dosta pomogli nakon što je otkrio da ima rak testisa.

"Hajnce mi je dao snagu. Poslije sam rekao Laveciju, Demikelisu i Koloćiniju sa kojim sam veoma blizak. Igrali smo zajedno u Njukaslu šest godina i on me često zove. Postao je skoro član moje porodice", dodao je Gutijerez.

Gutijerez je za Njukasl odigrao 194 utakmica i postigao 11 golova. Ljubimac navijača postao je jer je bio dio tima koji je 2010. godine osvojio Čempionšip i izborio povratak u Premijer ligu.

Dres reprezentacije Argentine oblačio je 22 puta, uz jedan postignut gol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije