Fudbal

Hajduk bez licence

Hajduk bez licence
Hajduk bez licence

ZAGREB - Hrvatski fudbalski prvak Dinamo, Rijeka, Lokomotiva, Slaven Belupo i Istra 1961 jedini su prvoligaši koji su dobili licence za Uefina klupska takmičenja, te nadmetanje u Prvoj HNL u sezoni 2014/15. objavio je Hrvatski fudbalski savez (HNS).

Bez licenci za Prvu HNL su ostali Hajduk, Split, Hrvatski dragovoljac, Zadar, Osijek, kao i drugoligaški klubovi koji su najveći kandidati za plasman u viši rang takmičenja Zagreb, Cibalia i Gorica, piše Politika Plus.

Licencu za Prvu HNL dobio je i Inter iz Zaprešića, dok je licencu za Drugu HNL dobilo 8 klubova: Gorica, Imotski, Inter, Istra, Mosor, Pomorac, Segesta i Solin.

Za dobijanje licence za UEFA klupska takmičenja, te takmičenja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj fudbalskoj ligi tražilac licence mora ispunjavati pet kriterijuma - sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravnim, te finansijski. Međutim, u HNS-u nisu željeli objasniti koji su razlozi zbog kojih klubovi nisu dobili licence u "centralnom postupku licenciranja".

Rok za dostavu molbe za UEFA licencu, Licencu za I HNL i Licencu za II HNL, te propisane dokumentacije bio je 31. januar 2014, dok je rok za dostavu finansijske dokumentacije bio 1. april 2014. Do tog datuma klubovi su morali dokazati da su podmirili finansijske obaveze koje su dospjele do 31.12.2013. prema drugim klubovima.

Protiv ove odluke klubovi imaju pravo na žalbu u roku 8 dana od prijema rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije