Fudbal

I Mesiju zlatna kopačka

Fudbaler Barselone i reprezentativac Argentine Lionel Mesi dobiće od "Adidasa" poseban zlatni model kopački, čime će ući u malu grupu koju čine samo odabrani fudbaleri.

Mesi će od svog najvećeg sponzora dobiti posebno dizajnirane kopačke u zlatnoj boji sa crnim detaljima i zaštitnim znakom, koje će nositi u svim takmičenjima u sezoni koja je pred nama.

Nova obuća biće unikatna po još nečemu: na kopačkama će biti upisan svaki gol koji je postigao i svaki trofej koji je omaleni Argentinac osvojio u dosadašnjem toku karijere.

Mesi će se na taj način pridružiti malom broju fudbalera koji su imali tu čast da nose zlatne kopačke. Među njima su Luis Nazaraio da Lima Ronaldo kojeg je naslijedio imenjak iz Portugala Kristijano Ronaldo (noseći isti model), a osim njih dvojice u probranom društvu su još Dejvid Bekam, Zinedin Zidan i Nejmar. Brazilac i napadač Barselone je kopačke hipervenom, "Nikeov" model, dobio za nokaut fazu Svjetskog prvenstva koje je nedavno igrano u Brazilu.

Još prije nekoliko mjeseci najavljeno je da će "Adidas" izraditi posebne kopačke za Mesija, a njemački proizvođač je na sajtu to i objavio.

"Sačinjene od veličina. Nove f50 Mesi. Više od kopačke", piše na sajtu "Adidasa".

Ovo nije prvi put da Mesi dobija unikatne kopačke. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu je nosio poseban model pravljen samo za njega, dok je kao nagradu od sponzora jedan meč igrao u obući posvećenoj osvajanju četvrte uzastopne "Zlatne lopte" za najboljeg igrača na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije