Fudbal

Ibrahimoviću uskoro i muzej u rodnom Malmeu

Ibrahimoviću uskoro i muzej u rodnom Malmeu
Ibrahimoviću uskoro i muzej u rodnom Malmeu

STOKHOLM - Harizmatični fudbalski as Zlatan Ibrahimović će uskoro u švedskom gradu Malmeu dobiti muzej, prenosi Anadolu Agency (AA).

Švedski list "Dagens Nyheter" piše da je na inicijativu novinara Voga Kavlinga pokrenuta ideja o otvaranju muzeja u Malmeu koji će biti posvećen švedskom reprezentativcu i napadaču PSŽ-a Ibrahimoviću.

Inicijator je izjavio da će u muzeju biti izloženi dresovi, sportska oprema, medalje i različiti predmeti iz bogate fudbalske karijere popularnog Ibre. Dodao je da je konsultovao poznatog dizajnera Matijasa Hansona i da mu je on kazao da prvo trebaju kontaktirati i za mišljenje pitati samog Ibrahimovića.

Hanson, koji je prije dvije godine otvorio muzej muzičkog grupi "Abba" u Stokholmu, naveo je da podržava ideje da se u zemlji otvaraju muzeji posvećeni likovima koji su se proslavili u svojim poslovima.

Referent za kulturu u opštini Malme Elizabet Lundgren je kazala da će o ovoj ideji raspravljati i Opštinsko vijeće i dodala da je Ibrahimović postao simbol i promoter Malmea u kojem je i počeo fudbalsku karijeru.

"Međutim, opština baš i ne podržava ovakve ideje. Privatni sektor bi se mogao uključiti da se realizuje taj projekat", kazala je Lundgren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije