Fudbal

Istraga Saveza o licenci Čelika

Istraga Saveza o licenci Čelika
Istraga Saveza o licenci Čelika

Nadležni organi Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH preduzeli su sve potrebne mjere u vezi sa sumnjom u regularnost izdavanja licence Čeliku za nastup naredne sezone u BHT Premijer ligi.

FK Borac objavio je dokumenta na osnovu kojih traži da bh. kuća fudbala preispita eventualne nepravilnosti, a tim povodom u petak su se oglasili iz N/FS BiH.

"U vezi s medijskim napisima u sredstvima javnog informisanja i web portalima, a u vezi s izdavanjem licence NK Čelik iz Zenice, Administracija za licenciranje klubova N/FS BiH provodi potrebne aktivnosti na osnovu svih raspoloživih materijala i dostupne dokumentacije dostavljene u N/FS BiH", navodi se u saopštenju i dodaje:

"U smislu sagledavanja svih aspekata i relevantnih činjenica, Administracija je poduzela sve neophodne radnje prema odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za takmičenja u Premijer ligi BiH. Javnost će nakon sagledavanja svih činjenica na okolnosti ovog predmeta biti blagovremeno informisana."

Borac je u N/FS BiH i FS RS dostavio dokumentaciju izvršne presude u predmetima "Glavaš" i "Adilović", kao i dokumentaciju iz advokatske kancelarije "Stevanović", upućenu Čeliku s dokazom.

"Prilikom licenciranja Čelika u dijelu finansijskog kriterijuma načinjeni su propusti. Igrač Eldin Adilović i trener Vlatko Glavaš vodili su pred Opštinskim i Kantonalnim sudom u Zenici sporove protiv kluba za neisplaćene ugovorene plate. Sporovi su završeni s konačnim presudama u februaru 2016. i obavezom da se dug izmiri do 31. marta. Međutim, ni advokatska kancelarija 'Stevanović' ni Čelik nisu presudu proslijedili N/FS BiH, iako su bili dužni", navodi se u dopisu FK Borac, koji je ispao iz bh. elite, pa bi im eventualna eliminacija Čelika mogla biti slamka spasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije