Fudbal

Isus spasio Liverpul i trenera Rodžersa?

Isus spasio Liverpul i trenera Rodžersa?
Isus spasio Liverpul i trenera Rodžersa?

ZAGREB - Da li je Isus spasio Liverpul i njegovog trenera Brendana Rodžersa, pitaju se britanski mediji, jer od Božića "redsi" ne znaju za poraz.

Liverpul nije izgubio utakmicu u prvenstvu, FA kupu i u Evropi otkad se uoči Božića, 21. decembra 2014, na prvenstvenoj utakmici protiv Arsenala (2-2) na tribinama "Anfielda" pojavio navijač obučen kao Isus s natpisom "Brendane, čuvam ti leđa".

Naime, do tada je sezona izgledala kao potpuni promašaj, jer je Liverpul ispao iz Lige šampiona, a u domaćem prvenstvu bio je tek deseti. Devet bodova ga je dijelilo od četvrtog mjesta koje vodi sljedeće sezone u kvalifikacije Lige šampiona.

Od pojave "Isusa" na "Anfieldu" Liverpul je u Premijer ligi upisao 7 pobjeda i 2 remija. Savladao je Barnli, Svonsi, Sanderlend, Aston Vilu, Vest Hem, Totenhem i Sautempton, a remizirao sa Lesterom i Evertonom, pa je sada šesti, sa dva boda manje od četvrtoplasiranog Mančester junajteda.

U FA kupu je izbacio Vimbldon, Bolton i Kristal Palaa, te stigao do četvrtfinala, gdje 8. marta igra protiv drugoligaša Blekburna.

Tome treba pridodati i pobjedu (1-0) na domaćem terenu u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope protiv Bilićevog Bešiktaša.

Može li Mančester Siti u nedjelju na "Anfieldu", u 27. kolu Premijer lige, prekinuti Liverpulov niz bez poraza?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije