Fudbal

Jarniju se drma klupa

Jarniju se drma klupa
Jarniju se drma klupa

Fudbaleri Sarajeva snosiće posljedice zbog četvrtog uzastopnog remija, ostvarenog u nedjelju u Prijedoru, najavio je juče predsjednik kluba Edis Kusturica.

Bordo tim u minula četiri meča protiv Željezničar, Borca, Zrinjskog i Rudara nije uspio postići nijedan pogodak, što je bio razlog za uzbunu i zakazivanja sinoćnje hitne sjednice Upravnog odbora kluba.

"Situacija je jasna. Nezadovoljni smo interpretacijom fudbalske igre našeg prvog tima i s tim u vezi zagovaram određene sankcije za fudbalere. Prikazani način igre, posebno u meču s Rudarom, je nedopustiv. Mogu da razumijem da protivnički golman ima svoj dan, da lopta neće u gol, da se pogodi stativa, ali nezalaganje, anemičnost i izostanak šuteve ka protivničkoj mreži ne mogu", kaže Kusturica.

Dolazak ulagača iz Malezije omogućio je klubu brojna pojačanja, među kojima je i trener Robert Jarni, ali posljednji rezultati su uzdrmali i njegovu funkciju.

"Vidjećemo kako će se stvari razvijati po pitanju trenera. Postoje ljudi koji smatraju da je potrebna šok-terapija smjenom trenera, ali i oni koji misle drugačije. Ja sam po pitanju budućeg statusa Jarnija 50:50, ali nisam jedini u UO koji o tome odlučuje. Možda bi bilo dobro pružiti mu priliku da odradi revanš Kupa sa Zrinjskim i vidjeti kako će se stvari odvijati. Ishitrene reakcija nisu dobre, iako ima kandidata i rezervnih opcija", kaže Kusturica.

Spomenuvši najmasovnije takmičenje, predsjednik tvrdi da bez obzira na trenutni bodovni zaostatak od minus četiri za liderom, trka za tron u Premijer ligi nije završena. Sarajevo se neće predati, jer šanse još postoje.

Jarni: Jadno i očajno

Hrvatski trenerski stručnjak nije štedio riječi kritike nakon blijedog izdanja njegovih pulena protiv objektivno slabijeg Rudara.

"Igramo jadno i očajno. Pehari se ne osvajaju na ovakav način. Mislio sam da se naša igra iz Banjaluka nikad neće ponoviti, a nažalost pogriješio sam. Bili smo nedopustivo loši u Prijedoru", rekao je Jarni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije