Fudbal

"Jorgandžije" u Njemačkoj, Venger čeka Monako

"Jorgandžije" u Njemačkoj, Venger čeka Monako
"Jorgandžije" u Njemačkoj, Venger čeka Monako

Dueli Bajera iz Leverkuzena i madridskog Atletika, odnosno Arsenala i Monaka zatvaraju prvi dio osmine finala Lige šampiona.

Šampion Španije i aktuelni vicešampion Evrope Atletiko stiže u Leverkuzen sa željom da na startu eliminacione faze započne novu "vožnju do finala", dok će Arsenal, koji skoro 10 godina ne uspijeva da dođe do same završnice, pokušati da već u prvom meču završi posao protiv bivšeg tima Arsena Vengera, menadžera "tobdžija".

"Ne postoji bolji način da zaboravimo ono što nam se desilo u Lisabonu, nego da ponovo dođemo do finala i osvojimo trofej", izjavio je Dijego Simeone, trener Atletika, i jasno otkrio ambiciju u elitnom takmičenju.

"Marca" prenosi da će Atletiko u Leverkuzenu "napasti" domaćina s trojicom napadača od prvog minuta, što jasno otkriva ambicije Madriđana. Domaćin je dobio tri od posljednja četiri meča na svo terenu u Ligi šampiona, ali sa druge strane Atletiko je poražen na samo jednom od posljednjih devet gostovanja.

S teretom od četiri uzastopne eliminacije u osmini finala Arsenal dočekuje Monako, a Venger, koji je od 1987. do 1994. sjedeo na klupi "kneževa", prvi put će igrati protiv kluba s kojim je osvojio titulu i Kup, ali i izgubio finale Kupa kupova. Obje utakmice igraju se večeras 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije