Fudbal

Kako Hrvatska može do četvrtfinala

Kako Hrvatska može do četvrtfinala
Kako Hrvatska može do četvrtfinala

VARKA - Uoči posljednjih 90 minuta grupe C evropskog fudbalskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini samo je jedno sigurno - Irska je ispala, dok su Hrvatska, Španija i Italija još u igri za plasman u četvrtfinale.

Kombinacija je mnogo. Hrvatsku sigurno vodi dalje pobjeda, ali moglo bi se dogoditi da "vatreni" izbore nastavak takmičenja i u slučaju neriješenog ishoda. U slučaju poraza Hrvatska zavisi od ishoda utakmice Italija - Irska. Pobjedom odabranici Slavena Bilića osvajaju prvo mjesto u grupi, dok bi u tom slučaju Italija pobjedom protiv Irske zauzela drugu poziciju, a branioci naslova bi krenuli kući.

Ukoliko utakmica između Španije i Hrvatske završi bez odluke, a Italija pobijedi Irsku, zatvorio bi se krug s tri reprezentacije sa po pet bodova i odlučivala bi razlika pogodaka između reprezentacija koje su u igri za prolazak.

Ako Hrvatska i Španija odigraju 0:0, italijani s bilo kojom pobjedom osvajaju prvo mjesto, a zbog uvjerljive pobjede nad Ircima Španci bi bili u prednosti nad Hrvatskom.

Ukoliko Hrvatska i Španija odigraju 1:1, Italija mora pobijediti Irsku 3:1 ili s većom razlikom. Rezultatom 3:1 Italija i Hrvatska bi se izjednačile po svemu, ali "azuri" imaju bolji keoficijent saveza.

Hrvatska može dalje rezultatom 2:2; u tom slučaju dalje idu i Španci, dok Italija ispada. Naravno i svaki drugi remi sa više od dva gola na svakoj strani vodi dalje Hrvatsku i španiju, dok Italija ispada.

Hrvatska može dalje i u slučaju poraza, no tada Irska ne smije izgubiti od Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije