Fudbal

Kapelo: Ronaldo je sjajan, ali Mesi je genij

Kapelo: Ronaldo je sjajan, ali Mesi je genij
Kapelo: Ronaldo je sjajan, ali Mesi je genij

RIM - Ugledni italijanski fudbalski stručnjak Fabio Kapelo (70) poručio je kako je Portugalac Kristiano Ronaldo zaslužio ovogodišnju nagradu za najboljeg fudbalera svijeta, ali i kako je samo jedan fdbalski genij, a to je Argentinac Lionel Mesi.

 "Ronaldo je moj favorit za ovogodišnju nagradu. Predvodio je Portugal do naslova evropskog prvaka, dok je s Real Madridom osvojio Ligu šampiona. Iza njega je sjajna sezona," poručio je bivši selector italijanske, engleske i ruske reprezentacije i bivši trener velikana sa 'Čizme' Milana, Rome i Juventusa.

Međutim, Kapello je naglasio kako je ukupno gledano Argentinac Lionel Mesi bolji igrač od Ronalda.

"Ako raspravljamo o genijalnosti onda nema dvojbe. Samo je jedan genij, a to je Mesi. Ronaldo je sjajan igrač i odličan strijelac, ali nema tu genijalnost kao Mesi", poručio je Kapelo.

Italijanski stručnjak smatra kako je Mesi bio genijalan igrač i sa 17 i 18 godina, kao što je i danas, dok je Ronaldo odličan igrač koji je napredovao napornim radom i velikim zalaganjem.

"Ronaldo je odličan igrač, ali on ne može izvoditi poteze koji su nezamislivi, a Mesi ih izvodi stalno," zaključio je Kapelo.

Proglašenje najboljeg fudbalera svijeta u izboru Međunarodne fudbalske  federacije (FIFA) održaće se 9. januara 2017. u Cirihu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije