Fudbal

Kažnjena fudbalerka SAD zbog nazivanja protivnica "kukavicama"

Kažnjena fudbalerka SAD zbog nazivanja protivnica "kukavicama"
Kažnjena fudbalerka SAD zbog nazivanja protivnica "kukavicama"

Golman ženske fudbalske reprezentacije Houp Solo suspendovana je od matičnog saveza na šest mjeseci zbog vrijeđanja protivnica na Olimpijskim igrama.

Solo je nakon eliminacije SAD od selekcije Švedske nazvala rivalke "gomilom kukavica".

Švedska je savladala SAD 4:3 na penale, u polufinalu OI u Rio de Žaneiru, spriječivši Amerikanke da osvoje četvrtu uzastopnu olimpijsku titulu.

"Komentari Houp Solo poslije utakmice sa Švedskom su bili neprihvatljivi i ne protive se standardima koje naš nacionalni tim zahtjeva od reprezentativki. Više od utakmica i rezultata, Olimpijske igre proslavljaju i predstavljaju ideale fer-pleja i poštovanja. Očekujemo od svih reprezentativki da poštuju te principe, bez izuzetka", rekao je predsjednik FS SAD Suil Gulati.

Solo ima 35 godina, prošle godine je takođe bila suspendovana na 30 dana, a u januaru je optužena da je napala sestru i nećaka u svojoj kući i Sijetlu.

"Tokom 17 godina posvetila sam svoj život ženskoj reprezentaciji i radila posao profesionalnog sportiste najbolje što znam, starstveno, istrajno, posvećeno kako bih postala najbolji golman na svijetu, ne samo zbog svoje zemlje, nego i zbog podizanja nivoa sporta za sljedeće generacije ženskih sportista. Nikad se nisam pokolebala u toj posvećenosti", rekla je osvajačica OI iz 2008. i 2012. koja je istakla razočaranje odlukom FS SAD.

 

 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije