Fudbal

Kostarika najslabija na papiru u grupi, a brani četvrtfinale

Kostarika najslabija na papiru u grupi, a brani četvrtfinale
Foto: Ilustracija | Kostarika najslabija na papiru u grupi, a brani četvrtfinale

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine u grupi E protiv selekcija Brazila, Švajcarske i Kosta Rike.

Žrijebom u Moskvi odlučeno je da se "Orlovi" za plasman na Mundijal boriti protiv jednog izrazitog favorita i dvije reprezentacije "po mjeri".

Reprezentacija Kostarike spada u timove koje su "po mjeri" i sa njima će Srbija voditi veliku borbu za plasman u narednu fazu.

Fudbalska reprezentacija Kostartike, na papiru, je možda i najslabija reprezentacija u grupi E. Međutim, ova reprezentacija učestvovaće drugi put zaredom na Mundijalu i zaslužuje veliki respekt.

Prije četiri godine u Brazilu su pokupili simaptije mnogih zaljubljenikau fudbal jer su kao prvoplasirana selekcija prošli u osminu finala. Zanimljivo, Kostarika je bila prva u grupi i to ispred Urugvaja, Italije i Engleske. 

Potom su u nokaut fazi izbacili reprezentaciju Grčke (na penele), da bi poslije trilera ispali od Holandije (na penale). Kostarika je bila na korak od polufinala, ali ipak, nisu uspjeli da naprave istorijski uspjeh. 

Ovo mnogo govori o njima, zadržali su većinu igrača iz te generacije, a predvodi ih lucidni Brajan Ruis. Daleko su od reprezentacije koja je za potcjenjivanje i biće veoma interesantno gledati njihove mečeve.

Reprezantacija Kostarike prvi meč na ovom šampionatu igra protiv Srbija (17.6), potom protiv Brazila (22.6.), dok posljednji meč igra sa Švajcarskom (27.6). 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije