Fudbal

"Kraljevi" vladaju

"Kraljevi" vladaju
"Kraljevi" vladaju

Real Madrid je nakon tri trofeja u Interkontinentalnom kupu osvojio i FIFA klupsko svjetsko prvenstvo i to pobjedom nad San Lorencom s 2:0 i tako ostvario 22. vezani trijumf u svim takmičenjima.

"Kraljevi" su tako četvrti put postali prvaci svijeta i prvi put su osvojili trofej na Svjetskom klupskom prvenstvu, takmičenju koje se prvi put održalo 2000. godine. Real je tako osvojio još jedan vrijedan trofej u 2014. godini, pošto su prije toga osvojili Ligu šampiona, UEFA Superkup i Kup Španije. Do pobjede su ih vodili Serhio Ramos i Geret Bejl, koji su bili strijelci u 37. odnosno 51. minutu. Na putu do trofeja Real je u polufinalu s 4:0 savladao Kruz Azul i turnir je završio bez primljenog gola.

Karlo Anćeloti, trener Reala, izjavio je da nikada neće zaboraviti trijumf na ovom prvenstvu u Maroku. Italijanski stručnjak nastavio je sa sjajnim vođenjem "kraljevskog kluba", ali je istakao da tim ne smije stati, već mora nastaviti isto i u 2015. godini.

"Nevjerovatno, nezaboravno. Zadovoljni smo što smo završili godinu titulom, ali moramo nastaviti, jer se sezona ne završava ovdje. Na kraju smo godine, ali želimo da 2015. bude kao 2014. Ovo je veoma dobro vrijeme i ja sam srećan što sam u klubu", rekao je Anćeloti, koji je bio oduševljen Ramosom:

"Mogu govoriti o Ramosu, koji je postigao gol u polufinalu i finalu Lige šampiona, baš kao i ovdje u Maroku. To je ono što mi se dopada".

Sjajnim igrama u Maroku Ramos je odveo Madriđane do trofeja i potpuno zasluženo je osvojio "Zlatnu loptu", namijenjenu najboljem igraču turnira. "Srebrna lopta" pripala je njegovom saigraču Kristijanu Ronaldu, dok je "Bronzanu loptu" osvoji Ivan Vičelić, član Ouklend Sitija. Nagrada za fer-plej pripala je Real Madridu.

"Ovo je specijalan dan za Real Madrid. Ovo je rezultat rada i činjenice da smo prošle sezone osvojili Ligu šampiona. Posvećujemo titulu svim navijačima Reala", izjavio je Ramos, koji je zatim dodao da nije bio potpuno fizički spreman:

"Iskreno, mnogo sam rizikovao što sam igrao. Postojao je rizik da se ponovo povrijedim, to se nije desilo i bilo je vrijedno truda".

Reprezentativac Španije se zatim osvrnuo i na to što je proglašen najboljim igračem turnira:

"Veoma sam srećan, dao sam sve od sebe i doprinio golovima. Kada imaš sreće da postigneš gol, osjećaš se bolje. Ali, iznad svega ovo je timski uspjeh".

Treće mjesto osvojio je Ouklend Siti, koji je nakon boljeg izvođenja penala slavio s 4:2, nakon 120 minuta meča rezultat je bio 1:1.

Ronaldo ignorisao Platinija  

Kristijano Ronaldo, najbolji fudbaler Real Madrida, nije želio da se rukuje sa Mišelom Platinijem, predsjednikom UEFA, na dodjeli pehara u Marakešu.

Ronaldo nije uspio da se upiše u strijelce na ovom turniru, a na dodjeli pehara pokazao je šta misli o prvom čovjeku UEFA. Portugalac se pozdravio sa Florentinom Peresom, predsjednikom kluba, kao i sa Sepom Blaterom, prvim čovjekom FIFA, ali je samo prošao pored Platinija. Nije poznat razlog ovog Ronaldovog poteza, ali on možda ima veze sa izjavom Platinija koji je nedavno rekao da bi "Zlatnu loptu" trebalo da dobije neki Nijemac, koji je sa nacionalnim timom osvojio titulu prvaka svijeta u Brazilu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije