Fudbal

LE: Zvezda, Voša i Čuka počinju sezonu

LE: Zvezda, Voša i Čuka počinju sezonu
LE: Zvezda, Voša i Čuka počinju sezonu

Crvena zvezda, Vojvodina i Čukarički počinju u četvrtak fudbalsku sezonu nastupima u Evropi.

Sva tri srpska predstavnika će u večernjim časovima igrati prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvi kreće Čukarički, koji od 20 časova gostuje Domžalama u Sloveniji, potom Vojvodina u 20:30 počinje duel sa MTK u Budimpešti, dok Zvezda od 20:45 dočekuje kazahstanski Kairat, piše B92.

Čukarički nije imao previše sreće prilikom žrijeba, dobio je jednog od najtežih mogućih rivala, tim Domžala koji iz sezone u sezonu napreduje u Sloveniji.

"Mislim da smo apsolutno spremni da se suprotstavimo jednom jako dobrom rivalu. Poštujemo Domžale, ima tim koji je dve godine na okupu, ali nemamo razloga da se plašimo. Spremamo se najbolje moguće, trudićemo se da igramo svoju igru. Daćemo sve od sebe, Domžale su favorit, ali mi imamo svoje ambicije", rekao je trener Čukaričkog Vladan Milojević.

Vojvodina takođe igra u komšiluku, rival joj je jedan od najvećih mađarskih klubova, ali bivši trener Novosađana, koji sada vodi Ujpešt Nebojša Vignjević, veruje da je Voša favorit.

"Mađari vole da igraju ofanzivni fudbal i da su im perjanice vezni fudbaler, kapiten Jožef Kanta, kao i napadač Torgele, koji ni iz čega ume da postiže golove. Igraju organizovano, imaju iskustvo, ali sam ubeđen da je Vojvodina kvalitetnija i da ćemo već u prvoj utakmici u četvrtak uveče ići na pobedu. Naravno, biće nam potrebni maksimalna skoncentrisanost i disciplina u igri i, u tom slučaju, imamo pravo da budemo optimisti", rekao je trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić.

Crvena zvezda prvi put kreće i prvog kola, a žrijeb joj je donio najtežeg mogućeg rivala. Kairat je već u takmičarskoj formi jer prvenstvo u Kazahstanu uveliko traje, a klub iz Almatija iz sezone u sezonu ulaže sve više u svoju ekipu.

"Bolji su od nas u fizičkoj spremi jer smo mi samo tri nedjelje u pripremnom periodu. Ipak ovaj stadion ima neku svoju magiju, Marakana je uvijek bila nezgodna za svakog protivnika. Momci su svjesni da bi poslije pauze u Evropi ovo bila dobra šansa za veći uspjeh ako se pobjedi. Daćemo sve od sebe ali u sportu se nikad ne zna", rekao je trener Zvezde Miodrag Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije