Fudbal

Lider ne da tron

Lider ne da tron
Lider ne da tron

Šest pobjeda, tri remija i samo jedan poraz, učinak je fudbalera Širokog Brijega u pripremnim utakmicama, ali trener Slaven Musa dobro zna da taj pozitivan skor neće ništa značiti ukoliko predstojećeg vikenda njegovi puleni kiksaju na otvaranju drugog dijela sezone u gostima kod Radnika.

"Važni su ishodi samo onih utakmica koje se igraju za bodove. Nama je prvi i osnovni cilj da krenemo u nastavak prvenstva sa tri boda, da pobijedimo u Bijeljini. Ukoliko to ne postignemo, uveliko ćemo sebi otežati posao u namjeri da odbranimo trenutni vrh tabele", kazao je Musa.

Jesenji šampioni BiH udarni dio brušenja forme obavili su u turskoj Antaliji. Savladali su kineski Čangčun Jatai (1:0), kazahstanski Atirau (1:0), Bjtovia iz Poljske (2:1), bez pobjednika završili sa Odenseom (1:1) te su poraženi od slovačke ekipe Dunajska (0:1). Prethodno su bili bolji od Željezničara (2:1) i GOŠK-a (1:0) te iz dvomeča sa Cibalijom sakupili neriješenih (1:1) i trijumf (4:0). U generalnoj probi sa Veležom bilo je 1:1.

"Kada su u pitanju same utakmice, ostvarili smo poprilično dobre rezultate, što može na određeni način podići samopouzdanje, ali se ne zavaravamo da su ti rezultati pretjerano bitni. Kada se sve sumira, iza nas su kvalitetno obavljene pripreme. Posebno u Turskoj, gdje smo imali vrhunske uvjeta, te samim tim odradili sve planirano. Sve je zaista bilo na jednoj visokoj razini, od terena za trening, kvalitenih protivnika, smješataja, pa do vremenskih uslova koji su pogodovali nesmetanom radu. Odluka da glavni dio priprema obavimo u Turskoj bila je pun pogodak i sada očekujemo da se to reflektira i u zvaničnim mečevima Premijer lige BiH", smatra Musa.

Šef stručnog štaba tima sa "Pecare" odredio je i udarnu postavu svog tima za nastavak takmičenja u bh. eliti. Na određene korekcije primoran je jedino u Bijeljini zbog kartona.

"Idealnih 11 gotovo smo u potpunosti iskristalizirali. Dileme su zapravo nastale, jer u prvom proljetnom kolu pravo nastupa nemaju Boris Pandža i Goran Zakarić. Uglavnom ono što smo planirali i zmislili to smo i ostvarili i spremni dočekujemo meč sa Radnikom", zaključio je Musa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije