Fudbal

Liverpul u dramatičnom meču porazio Mančester

Liverpul u dramatičnom meču porazio Mančester
Liverpul u dramatičnom meču porazio Mančester

Fudbaleri Liverpula nadigrali su u nedjelju Mančester Siti rezultatom 3:2 (2:0) u spektakularnom derbiju Premijer lige, kojim se domaći tim primakao prvoj tituli poslije posta dugog 24 godine.

Meč na "Enfildu" ponudio je najbolju moguću fudbalsku predstavu, sjajno prvo poluvrijeme Liverpula za dva gola prednosti, ekspresan povratak Sitija u drugom, te konačno pobjedu domaćina nakon nove, treće greške tragičara meča Vensana Kompanija.

Belgijanac je prvo naivno ispao u šestom minutu zajedno sa svojim golmanom Džoom Hartom, nakon sjajnog "lažnjaka" Sterlinga za 1:0, da bi mu 20 minuta kasnije pobjegao Škrtel, koji je udarcem glavom pogodio za 2:0 na poluvremenu.

Siti se ipak vratio u nastavku, potpuno je preuzeo kontrolu meča te poslije dvije sjajne timske akcije za samo 15 minuta stigao do 2:0. Prvo je Silva pogodio nakon dvadesetak dodavanja njegovih saigrača, a potom, poslije akcije sa Nasrijem i Milnerom, uz pomoć golmana Liverpula Simona Minjolea, donio izjedančenje - 2:2.

Bili su "građani" bliži trećem golu u narednih 15 minuta, Džeko i Silva su imali sjajne šanse, ali je Liverpul imao i sreće. Zbog toga su na kraju surovo kažnjeni, a pobjedu Liverpulu je i zvnaično donio Kompani, koji je opet poklonio gol šansu domaćinu, koju je iskoristio Kutinjo.

Meč je obilježio i divljački start Džordana Hendersona u 93. minutu, on je sa dvije noge uklizao u Samira Nasrija, zbog čega je isključen. Početkom prvog poluvremena Luis Suarez izbjegao je isključenje, jer mu je Mark Klatenburg oprostio simuliranje faula, a već je imao žuti karton.

Liverpul, četiri kola prije kraja, ima 77 bodova, sedam više od Sitija, koji je i dalje u igri za titulu, jer ima dva meča manje. Između je Čelsi sa pet bodova i utakmicom manje od "redsa".

Liverpul je zadnji put titulu šampiona Engleske osvojio 1990.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije