Fudbal

Manćini: Dobili smo derbi, ali je titula još daleko

Manćini: Dobili smo derbi, ali je titula još daleko
Manćini: Dobili smo derbi, ali je titula još daleko

LONDON - Menadžer Mančester Sitija Roberto Manćini ocijenio je da je njegov tim sinoć zasluženo dobio derbi Premijer lige protiv aktuelnog šampiona Mančester Junajteda, ali je istakao da je titula još daleko.

Dva kola prije kraja sezone Siti je preuzeo vođstvo na tabeli zahvaljujući boljoj gol-razlici, a ukoliko dobije preostale mečeve protiv Njukasla i Kvins Park Rendžersa osvojiće treću titulu prvaka Engleske, prvu poslije 44 godine.

"Još je daleko do kraja, mi to znamo. Ipak, podarili smo našim navijačima dvije pobjede protiv Mančester Junajteda ove sezone i moramo da ga dotučemo. Nadam se da to možemo da pokažemo u dvije naredne utakmice", izjavio je Manćini poslije dragocjenog trijumfa kod kuće na stadionu "Itihad".

"Veoma smo srećni i smatram da smo zasluženo trijumfovali. Imali smo još mnogo šansi da postignemo i drugi gol, a oni su bili bez iole ozbiljnije prilike. Sada se okrećemo teškom gostovanju sljedeće nedjelje u Njukaslu", rekao je trener lidera Premijer lige i dodao da zvanični prvak ima lakši posao, jer mu predstoje utakmice sa Svonsijem i Sanderlendom.

Italijanski stručnjak imao je za vrijeme meča žustar verbalni duel sa menadžerom Junajteda Aleksom Fergusonom.

"Ser Aleks mi je rekao nešto što ne priliči, ali mogu da ga razumijem jer je u tom trenutku napetost bila na visokom nivou", poručio je Manćini.

Ferguson je u međuvremenu optužio Manćinija da je vršio pritisak na zvaničnike utakmice, ali je priznao da njegov tim nije ispunio očekivanja.

"Ne mogu da se žalim na loš reultat; rivali su bili i više od prijetnje iz kontranapada. Sada su oni na mjestu vozača. Potrebno je da dobiju dvije utakmice i osvojiće titulu. Jednostavno je tako", rekao je Ferguson.

Siti na korak od titule

Fudbaleri Mančester Sitija nadomak su osvajanja titule prvaka Engleske pošto su sinoć na domaćem terenu, u derbi utakmici 36. kola Premijer lige, savladali ekipu gradskog rivala i aktuelnog šampiona Mančester Junajteda sa 1:0.

Gol je postigao Vinsent Kompani u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

Nakon ove pobjede Siti dva kola prije kraja šampionata ima isti broj bodova kao i Mančester Junajted (86), ali je u povoljnijom poziciji zbog bolje gol razlike. U jesenjem dijelu sezone "građani" su na sred "Old Traforda" deklasirali "crvene đavole" rezultatom 6:1.

Ukoliko dobije preostale dvije utakmice, protiv Njukasla u gostima i protiv Kvins Park Rendžersa kod kuće, Mančester Siti će osvojiti treću titulu engleskog prvaka, prvu poslije pune 44 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije