Fudbal

Mesi najbolji strijelac u istoriji Lige šampiona

Mesi najbolji strijelac u istoriji Lige šampiona
Mesi najbolji strijelac u istoriji Lige šampiona

Fudbaler Barselone Lionel Mesi postao je najbolji strijelac u istoriji Lige šampiona.

Sjajni Argentinac sinoć jeu Nikoziji postigao het - trik u pobjedi Barselone nad APOEL i tako suvereno zauzeo vrh "vječne liste" najboljih strijelaca u istoriji najelitnijeg klupskog takmičenja, piše RTRS.

Mesi je najprije u 38. minutu meča svojim 72. golom prestigao na listi legendarnog Raula Gonzalesa, da bi zatim pogodio u 58. i 87. minutu meča i tako se sa 74 gola osamio na vrhu "vječne liste".

Prvi Mesijev pratilac je Kristijano Ronaldo sa 70 golova u Ligi šampiona. Zvijezda Real Madrida ima priliku da se približi Mesiju već u srijedu kada "Galaktikosi" gostuju ekipi Bazela.

 Mesi: Srećan sam što sam pretekao fenomenalnog Raula

 Novi rekorder po broju postgnutih golova u Ligi šampiona fudbaler Barselone Lionel Mesi ocijenio je danas da je srećan što je pretekao "fenomenalnog igrača kakav je Raul".

Mesi je samo nekoiko dana pošto je postao najbolji strijelac u istoriji Primere, juče u meču sa kiparskim Apoelom  sa 74. pogotkom nadmašio i rekord legendarnog Raula koji je u karijeri postigao 72 gola.

"Srećan sam što sam nadmašio jednog takvog fenomenalnog igrača kakav je Raul. Ipak, ono što nam je najznačajnije jeste da golovima stignemo do Berlina, kako bi se tamo borili za trofej", rekao je Mesi putem društvenih mreža, a prenosi "Marka".

Barselona u grupi F Lige šampiona zauzima drugo mjesto sa 12 bodova, a još ranije je obezbjedila plasman u nokaut fazu takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije