Fudbal

Mesi preporodio "Barsu"

Mesi preporodio "Barsu"
Mesi preporodio "Barsu"

Osim nevjerovatne sposobnosti da postiže golove iz svih mogućih pozicija, Lionel Mesi ništa lošije ne radi druge stvari na fudbalskom terenu.

Upravo ta mogućnost da igra na više pozicija odvaja ga od ostalih aktivnih fudbalera i čini ga, po mišljenju mnogih, najboljim na svijetu.

Argentinac je već godinama najbolji strijelac ekipe i drugi asistent, ali je njegova uloga kod novog trenera Luisa Enrikea dodatno promijenjena.

Zahvaljujući novim pojačanjima u napadu, Mesi više ne igra kao najistureniji u timu, već sve češće dolazi ispred vezne linije kako bi organizovao igru.

To se dodatno odrazilo na igru Barselone ove sezone, pa je Lionel Mesi u prvih pet utakmica u sezoni zabilježio čak šest asistencija, uz tri pogotka. Napadač "Blaugrane" golgetersku seriju iz prethodnih godina nastavio je protiv Elčea u prvom kolu, da bi u meču s Levanteom došao do trećeg.

U međuvremenu se odlučio da saigračima "pakuje" golove, pa se tako poslije njegovih dodavanja pogađali Sandro Ramires dva i Nejmar tri puta u Primeri, dok je Pike iskoristio odličan centaršut u okviru prvog kola Lige šampiona. To znači da je Mesi bio direktno ukldanasn u devet od 12 golova Katalonaca ove sezone.

Njegov učinak bio bi još ubjedljiviji da je u nedjelju u Valensiji realizovao jedanaesterac koji je iznudio, ali i da su saigrači bili skoncentrisaniji u prilikama koje im je kreirao (Alba i Nejmar). "Barsa" je na krilima omalenog Argentinca ostvarila najbolji start u Primeri i jedina ima maksimalan učinak poslije četiri kola, uz gol razliku 12:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije