Fudbal

Mesi u istoriju šalje i Raula

Mesi u istoriju šalje i Raula
Mesi u istoriju šalje i Raula

Samo nekoliko dana nakon što je oborio rekord Telma Zare po broju golova u Primeri, Lionel Mesi, napadač Barselone, "nanišanio" je novi, i to u Ligi šampiona. "Barsa" večeras gostuje APOEL-u, a Mesiju nedostaje jedan pogodak da prestigne legendarnog Raula.

Fudbaleri Barselone u Nikoziji igraju meč 5. kola Grupe F Lige šampiona, a Mesi u njega ulazi sa istim skorom kao i Raul, koji je najbolji strijelac elitnog takmičenja. Obojica su do sada postigla po 71 pogodak, s tim da Raul više ne može da poboljša skor jer ne igra u Ligi šampiona. Za Mesija će svaki sljedeći pogodak biti rekordni u elitnom takmičenju.

Mesi je u subotu postigao het-trik protiv Sevilje u pobjedi od 5:1 i postao je najbolji strijelac Primere sa 253 gola. Iza njega ostao je pomenuti Zara sa dva gola manje, što je bio rekord iz 1955. godine. Barselona je u prošlom kolu obezbijedila plasman u osminu finala, a nalazi se na drugom mjestu sa devet bodova. U drugoj utakmici u Grupi F PSŽ će na svom terenu igrati protiv Ajaksa. Parižani su prvi na tabeli sa 10 bodova i do kraja grupne faze će sa Kataloncima biti bitku za prvo mjesto u grupi. PSŽ u duel ulazi sa nizom od 20 utakmica bez poraza, a Ajaks će pokušati da ostvari prvu pobjedu u grupi i tako ostane u igri za treće mjesto, koje vodi u Ligu Evrope.

Fudbaleri Mančester Sitija nemaju više prava na grešku i ukoliko žele da ostanu u igri za plasman u osminu finala, moraju prvo u derbiju kola da savladaju Bajern, a zatim i da slave u gostima kod Rome.

"Osjećam veliki pritisak, čak veći nego igrači i vlasnici kluba. Vjerujem da je Sitiju mjesto u narednoj fazi takmičenja", rekao je Manuel Pelegrini, menadžer "građana".

Sa druge strane, izvjesno je da se Bavarci neće "skloniti" na "Itihadu", iako imaju maksimalne četiri pobjede i obezbijeđeno prvo mjesto u Grupi E.

"Ne idemo u Mančester turistički, ali idemo rasterećeni. Idemo da se nadigravamo i pokušamo da pobijedimo", kazao je Arjen Roben, vezista Bavaraca.

U drugom meču ove grupe u Moskvi će se sastati CSKA i Roma. Obje ekipe su i dalje u igri za plasman među 16 najboljih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije