Fudbal

Miha vodi u Ligu šampiona

Miha vodi u Ligu šampiona
Miha vodi u Ligu šampiona

Poslije serije od pet utakmica bez pobjede, Sampdorija je u martu dobila sva četiri meča i vratila se u borbu za plasman u Ligu šampiona.

Tim Siniše Mihajlovića bodove nije sakupljao protiv "malih" timova, već je poslije Atalante i Kaljarija, skinuo skalpove Romi i Interu, i to bez primljenog gola.

"Niko nije mogao očekivati ovo četvrto mesto, ali mislim da je zaslužena pozicija. Uvek kažem da entuzijazam ne može proći bez nagrade. Ali moramo ostati čvrsto na zemlji i nastaviti da se mučimo dok radimo", rekao je Mihajlović.

Bivši selektor Srbije je tim iz Đenove preuzeo u novembru 2013. godine, kada je bio u zoni ispadanja, te ga sa pet mečeva bez poraza, uz tri vezana trijumfa, vratio u život.

"Sada sam video veliki timski duh, momci su dali apsolutni maksimum, ali nikad ne smemo zaboraviti gde smo počeli pre 18 meseci", naglasio je Mihajlović.

Njegov tim je u nedjelju minimalnim rezultatom nadigrao Inter (1:0), koji s klupe predvodi njegov prijatelj i mentor s početka trenerske karijere Roberto Manćini.

"Igrali smo protiv najboljeg Intera ove sezone, stvorili su nam mnogo problema. Bili smo dobri u odbrani i brzi u kontranapadima, a imali smo i sreće kod postizanja gola", analizirao je meč srpski stručnjak.

U Italiji, kao i u cijeloj Evropi, slijedi dvonedjeljna pauza zbog reprezentativnog termina, a u nastavku sezone Sampdoriju očekuju dva teška gostovanja -  Fiorentini i Milanu.

Rezultati 28. kola: Ćezena - Roma 0:1, Lacio - Verona 2:0, Parma - Torino 0:2, Napoli - Atalanta 1:1, Sampdorija - Inter 1:0, Udineze - Fiorentina 2:2. Poredak: Juventus 67, Roma 53, Lacio 52, Sampdorija 48…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije