Fudbal

Milinković: Derbi ništa ne rešava

Milinković: Derbi ništa ne rešava
Milinković: Derbi ništa ne rešava

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da 148. vječiti derbi neće odlučiti šampionsku trku, ali i dodao da prednost od pet bodova nije mala.

"Crvena zvezda ima dobar tim, koji poseduje individualni kvalitet i igrače koji mogu jednim potezom da reše utakmicu. Ipak, znamo naše obaveze i čiji dres nosimo, a pet bodova nije mala prednost. Posle utakmice sa Zvezdom ostaće još šest kola i ništa neće biti rešeno. Moramo ostati staloženi i ne smemo da se opuštamo", rekao je Milinković novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

On ističe da njegov tim učiniti sve da pobijedi Crvenu zvezdu na gostujućem terenu.

"Pozitivno razmišljamo i jedva čekamo da počne derbi, u kojem ćemo uraditi sve da pobedimo. Želeo bih da ponovimo partiju iz prvog poluvremene protiv Mladosti iz Lučana, ali i još više da podignemo kvalitet igre. Naša privilegija je što imamo dosta igrača iz naše omladinske škole", rekao je on.

Milinković je dodao da je lijevi bek Vladimir Volkov danas ranije napustio trening zbog bola u zadnjoj loži.

"Trebalo bi više da se zna kada dobijemo lekarski izveštaj. Ostali igrači su spremni", naveo je trener crno-bijelih.

Bugarski internacionalac Ivan Bandalovski izjavio je da ne poznaje nijednog fudbalera najvećeg rivala i najavio dolazak navijača CSKA iz Sofije na utakmicu.

"Očekujem pobjedu u derbiju, koji je uz duel Boke Juniors i River Plate možda i najveći na svijetu. Imamo pet bodova više, ali nije isto kada bismo otišli na plus osam. Ne poznajem igrače Zvezde jer sam gledao samo jedan njihov meč. Imaćemo podršku navijača iz Bugarske jer dolaze da gledaju mene", zaključio je Bandalovski.

Utakmica 24. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije