Fudbal

Mladi "vatreni" sa lakoćom slavili u Andori

Mladi "vatreni" sa lakoćom slavili u Andori
Foto: HNS | Mladi "vatreni" sa lakoćom slavili u Andori

Mlada hrvatska U21 fudbalska reprezentacija pobijedila je Andoru rezultatom 3:0 u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Izabranici Dragana Skočića munjevito su krenuli u susret te već u prvih osam minuta poveli 2:0. Mauro Perković već je u drugoj minuti oduzeo loptu na lijevoj strani i ubacio ju u sredinu, gdje je domaći igrač Eric Izkuierdo zabio autogol.

U osmoj minuti za novo vodstvo Hrvatske pobrinuo se Marin Ljubičić. Ovo je već četvrta utakmica zaredom u kojoj je postigao pogodak - mrežu je tresao u kvalifikacijskim utakmicama za Euro 2025. protiv Bjelorusije, Grčke i Farskih otoka te u prijateljskom susretu protiv Slovačke.

"Super osjećaj, pomogao sam momčadi na način kako to trebam. Volim zabijati, volim asistirati, ali najbitnije jest da mi pobjeđujemo i da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Budimo realni, došli smo ovdje kao favoriti. Brzo smo zabili i odlično ušli u utakmicu. Prvo je pao autogol, onda smo nakon toga brzo zabili drugi. Željeli smo nakon Andore imati tri boda na kontu, to se i dogodilo. Nakon toga smo odigrali mirnu utakmicu, zabili i treći pogodak i zasluženo uvjerljivo pobijedili", poručio je Ljubičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije