Fudbal

Na garažu potrošio pet miliona $

Sa slavom i novcem koji prate fudbalere dolaze i razni skupocjeni hobiji, među kojima je i skupljanje automobila. Među najpoznatijim kolekcionarima je Kristijano Ronaldo, napadač Real Madrida, koji je dosad kupio čak 19 automobila u vrijednosti tačno 4.912.000 dolara.

Portugalac je poznat kao veliki obožavalac brzih automobila i dosad nije škrtario kad mu nešto s četiri točka zapadne za oko. S novcem i slavom koju je stekao prvo u Mančester junajtedu pojavio se i apetit za skupocjenim automobilima, a od 2006. godine kada je kupio prvi automobil BMW M6 pa sve do danas potrošio je nevjerovatnih pet miliona dolara. Naravno, to je u poređenju s novcem koji je do sada zaradio igrajući za "crvene đavole" i "kraljeve" prava sitnica. A ne treba zanemariti ni mnogo veće prihode koje Portugalac dobija od raznih sponzora. Sve to je iskoristio da bi utolio žeđ za skupim četvorotočkašima i mediji na Ostrvu za njega kažu da je kupovao auto za autom i da jednostavno nije znao kako da se zaustavi.

Da uživa u brzoj vožnji najbolje pokazuje bugati vejron, koji je jedan od najbržih serijskih automobila na svijetu i s brzinom od 408 km/h bio je logičan izbor za Portugalca.

"Oprezan sam vozač, ali volim da stisnem gas, to je prava adrenalinska injekcija", rekao je nedavno sjajni napadač koji je sa 19 automobila jedan od najvećih kolekcionara automobila kada su profesionalni fudbaleri u pitanju.

Naravno da Portugalac danas u vlasništvu nema svih 19 automobila jer je neke morao da proda, a pojedini su završili na otpadu nakon što ih je Ronaldo slupao.

Najskuplji ljubimac u bogatoj kolekciji je već spomenuti bugati vejron, koji je koštao nevjerovatnih 1.700.000 dolara. Prihodi koji dolaze sa svih strana omogućili su reprezentativcu Portugala da se počasti i vejron je prošle godine završio u garaži sjajnog fudbalera.

"Ponekad ne znam u koji automobil bih sjeo. Vjerujte da je to teška odluka", slikovito je objasnio Ronaldo.

Da je s razlogom jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta Ronaldo je pokazao i u nedjelju veče, kada je postigao pogodak u pobjedi protiv Valensije (3:2). Ovim golom Portugalac se izjednačio na Realovoj listi najboljih strijelaca s Ugom Sančezom. Obojica su postigla po 164 pogotka. Najbolji strijelac "kraljeva" svih vremena je Raul Gonzales Blansko s 228 golova i sigurno je da će njegov rekord narednih sezona biti na velikom iskušenju.

Rezultati 17. kola: Espanjol - Valjadolid 4:2, Hetafe - Barselona 2:5, Bilbao - Rajo Valjekano 2:1, Selta - Osasuna 1:1, Valensija - Real Madrid 2:3. Poredak: Barselona 46, Atletiko Madrid 46, Real 41, Bilbao 33...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije