Fudbal

Nije biti ili ne biti

Nije biti ili ne biti
Nije biti ili ne biti

Crvena zvezda i Partizan 148 put odmjeriće snage u vječitom derbiju, koji je na programu u subotu (18 časova) na stadionu "Rajko Mitić".

Ulog je, kao i uvijek, titula prvaka Srbije.

Partizan ima pet bodova više, a do kraja je ostalo još sedam kola. Pobjedom ili remijem bi napravili korak ka trofeju, dok Zvezdi za odbranu titule odgovara samo trijumf.

"Puno bi nam značila pobeda, ali posle toga ima još šest utakmica, ništa manje važnih. Nije hamletovsko 'biti ili ne biti', ali do kraja ima još 21 bod i nezahvalno je bilo šta prognozirati. Ipak, verujem da imamo snage i znanja da iznesemo trku do kraja", izjavio je Zoran Milinković, trener "crno-bijelih".

Iskusni prvotimac Partizana Nikola Drinčić, strijelac iz slobodnih udaraca u posljednja dva derbija, rekao je da se nada pobjedi.

"Svaki novi derbi je nova priča. Očekujem dobru utakmicu i nadam se pozitivnom rezultatu. Voleo bih da dobijemo, ali ne pitamo se samo mi, očekujemo puno igre 'jedan na jedan', jer tako igraju ekipe koje vodi Nenad Lalatović", rekao je Drinčić.

Trener Zvezde Nenad Lalatović rekao je da "crveno-bijeli" moraju da budu mirni i da strpljivo čekaju priliku.

"Najbitnije je da u utakmicu uđemo mirne glave, da ne srljamo, da čekamo šansu, kojih će sigurno biti i da damo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata, a to je, što se nas tiče, jedino pobeda", kazao je Lalatović i zaključio:

"To je jednostavno praznik fudbala u Srbiji, sastaju se dva najbolja tima. Očekujem pun stadion i veliku podršku navijača."

Parovi 24. kola: Subota, 16 časova: Jagodina - Voždovac, Mladost - Donji Srem, Radnički 1923 - Čukarički, Spartak - Novi Pazar, Radnički Niš - Napredak, Vojvodina - Borac (17.30), Crvena zvezda - Partizan (18). Nedjelja: OFK Beograd - Rad (16). Poredak: Partizan 56, Crvena zvezda 51, Čukarički 44, Vojvodina 40…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije