Fudbal

Orlovi protiv Portugala u baražu za SP: Rikardinjo se vraća u Srbiju

Orlovi protiv Portugala u baražu za SP: Rikardinjo se vraća u Srbiju
Orlovi protiv Portugala u baražu za SP: Rikardinjo se vraća u Srbiju

BEOGRAD - Futsal reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Portugala u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji.

Prvi meč na programu je 22. marta u Srbiji, dok se revanš igra 12. aprila na terenu rivala.

Selektor futsal reprezentacije Portugalije Horhe Braz priznao je da je Srbija najteži mogući rival koji je njegova ekipa mogla da dobije u baražu.

"Čini mi se da smo dobili najtežeg protivnika. Srbija jeste težak izazov, ali imamo veliku želju da budemo na Svjetskom prvenstvu. Srpski tim će biti posebno motivisan poslije šampionata Evrope u Beogradu, gdje je došao do polufinala", rekao je Braz, a prenosi portugalski Rekord.

Dva tima su se sastala nedavno u Areni, kada su izabranici Ace Kovačevića slavili 3:1 za prvo mjesto A grupe Evropskog prvenstva.

"Imamo vremena da ispravimo loše stvari iz tog duela. Problem Srbije je što imamo namjeru da se nađemo na šampionatu u Kolumbiji", zaključio je Braz.

Pobjednici sedam utakmica evropskih baraža steći će pravo da, zajedno sa selekcijama iz ostatka svijeta nastupaju na završnoj smotri planetarnog futsala.

Ukupno će 24 selekcije uzeti učešće na narednom šampionatu svijeta u Kolumbiji koje se održava od 14. septembra do 2. oktobra.

Parovi baraža: Slovenija - Španija, Slovačka - Ukrajina,  Poljska - Kazahstan, Srbija - Portugal, Holandija - Azerbejdžan, Mađarska - Italija.

Rikardinjo

Jedva da je prošlo nekoliko minuta od žrijeba, a odmah se oglasio i ljubimac srpske publike, Portugalac Rikardinjo.

Velemajstor futsala je posredstvom Tvitera poslao jasnu poruku.

"Izvukli smo Srbiju u borbi za Svjetsko prvenstvo. Radujem se što ću se vratiti u ovu divnu zemlju i igrati pred fantastičnom publikom", napisao je Rikardinjo na socijalnoj mreži.

 (NN/mozzartsport.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije