Fudbal

Partizan na Totenhem i Bešiktaš

Partizan na Totenhem i Bešiktaš
Partizan na Totenhem i Bešiktaš

Fudbaleri Partizana nalaze se u Grupi C Lige Evrope zajedno sa Totenhemom, Bešiktašom i Asterasom, odlučeno je žrijebom koji je održan u petak u Monaku. Dinamo i Rijeka su u Grupi D, odnosno Grupi G.

Pobjedom protiv Nefčija sa ukupnim rezultatom 5:3 "crno-bijeli" su se plasirali u grupnu fazu drugog po rangu klupskog takmičenja gdje će imati veoma težak zadatak na putu ka osmini finala. Ono što je za klub iz Srbije najvažnije u ovom trenutku je finansijska injekcija i to u iznosu od 1.300.000 evra samo za plasman u grupnu fazu. Pored toga, svaki remi u grupi Partizanu bi donio 100.000 evra, dok je svaka pobjeda vrijedna 200.000 evra. Eventualni plasman u dalju fazu sa drugog mjesta u grupi donosi bonus od 400.000 evra, a ako se "crno-bijeli" u šesnaestinu finala plasiraju sa liderske pozicije dobiće bonus od 600.000 evra.

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da u evropskim takmičenjima ne postoji laka grupa, ali ističe da klub ne smije da se vodi krilaticom "važno je učestvovati".

"Ne postoji laka grupa u Evropi. Dobili smo dva izuzetna tima, vrhunskog nivoa, i jedan tim iz Grčke koji je na putu do grupne faze eliminisao Majnc i Makabi. Grupa je teška, ali atraktivna, takođe, moramo biti oprezni. Verujem da će naši navijači na svakom meču napuniti stadion i pružiti podršku igračima", rekao je Nikolić, koji se osvrnuo i na mogući povratak Milana Smiljanjića:

"Ne očekujem veće promene u sastavu do kraja prelaznog roka, ali videćemo šta će se dešavati. Nismo razgovarali sa Smiljanićem."

Dinamo je do grupne faze došao nakon dvomeča protiv Petrolula. Aktuelni prvak Hrvatske slavio je u oba meča ukupnim rezultatom 5:2 i sada će kroz Grupu D tražiti put do toliko željenog evropskog proljeća. "Modri" će imati nešto lakši zadatak od Partizana pošto će odmjeriti snage sa Salcburgom, Seltikom i Astrom.

"Grupa koju smo dobili je atraktivna i dobra. Ne dobra kao lagana, nego kvalitetna. Znamo da su Seltik i Salcburg uvijek dobri, a vidjeli smo što je Astra napravila Lionu. Svi su ozbiljni protivnici i ako želimo napraviti nešto više, svaku utakmicu moramo biti još bolji nego u prošlim susretima", rekao je Zoran Mamić, trener Dinama, koji se osvrnuo i na šanse o prolasku u narednu fazu:

"Ne želim prognozirati. Naravno, to je želja i cilj, ali idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti. Naravno da je to moguće, ali nije imperativ."

Još jedan predstavnik Hrvatske, Rijeka, izborio je plasman u Ligu Evrope, takođe sa dvije pobjede. Nakon trijumfa na "Kantridi" od 1:0, Rijeka je savladala Šerif u gostima sa sigurnih 3:0. Voljom žrijeba plasirani su u Grupu G, gdje će odmjeriti snage s Seviljom, Standardom i Fejnordom.

Grupa A

Viljareal

Borusija M.

Cirih

Apolon

Grupa B

Kopenhagen

Briž

Torino

Helsinki

Grupa C

Totenhem

Bešiktaš

Partizan

Asteras

Grupa D

Salcburg

Seltik

Dinamo Z.

Astra

Grupa E

PSV

Panatinaikos

Eštoril

Dinamo M.

Grupa F

Inter

Dnjipro

Sent Etjen

Karabah

Grupa G

Sevilja

Standard

Fejnord

Rijeka

Grupa H

Lil

Volfsburg

Everton

Krasnodar

Grupa I

Napoli

Sparta Prag

Jang Bojs

Slovan

Grupa J

Dinamo K.

Steaua

Rio Ave

Alborg

Grupa K

Fiorentina

Paok

Gingam

Dinamo Mi.

Grupa L

Metalist H.

Trabzon

Legija

Lokeren

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije