Fudbal

Počele pripreme fudbalera BiH

Počele pripreme fudbalera BiH
Foto: N.N. | Počele pripreme fudbalera BiH

U Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH u Zenici danas su se okupili igrači uoči prijateljskih utakmicaa sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom u Los Anđelesu i San Antoniu.

To je prva rerezentativna akcija sa novim selektorom Robertom Prosinečkim.

"Veseli me što imamo dvije jake utakmice u SAD-u i vidjećemo do polaska koliko su igrači spremni i ko može putovati u Ameriku. Selektor mlade U21 selekcije Vinko Marinović mi je mnogo pomogao oko tima. Imamo tri dana za upoznavanje. Pokazaćemo igračima koji su naši zahtjevi prema njima. Svi će imati šansu da se pokažu i nadam se da će biti tu kandidata za A reprezentaciju i u budućnosti. U Trening kampu imamo sve što nam je potrebno da se pripremimo za predstojeće utakmice", rekao je Prosinečki.

Marijan Ćavar koji je ove zime iz Zrinjskog prešao u Ajntraht iz Frankfurta našao se prvi put na spisku A reprezentativaca.

"Nova godina nije mogla bolje početi za mene. Dobio sam poziv u reprezentaciju i potpisao ugovor sa Ajntrahtom. Nastaviću i dalje da radim i nadam se da će biti još bolje. Na svakom treningu se maksimalno trudim i pokušaću na taj način da se nametnem selektoru. Pred nama su dvije dobre utakmice i vjerujem se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu", rekao je Ćavar.

Priliku da debituje za A selekciju imaće i iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović

"Meni su 32 godine, a godine nisu bitne. Možeš igrati ili ne možeš. Čast i privilegija mi je što sam pozvan u reprezentaciju i nadam se da ću ovaj poziv opravdati. Moramo u ovim utakmicama pružiti 100 posto svojih mogućnosti i pokazati da i u BHT Premijer ligi BiH ima igrača na koje se može računati za A tim", dodao je Ahmetović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije