Fudbal

Poketino tvrdi da nikad neće sjesti na klupu Barselone

Poketino tvrdi da nikad neće sjesti na klupu Barselone
Poketino tvrdi da nikad neće sjesti na klupu Barselone

Maurisio Poketino, jedan od najboljih i najperspektivnijih trenera na svijetu, tvrdi da nikada neće sjesti na klupu Barselone.

Mediji već mjesec dana pišu da je Argentinac jedan od glavnih kandidata da naslijedi Luisa Enrikea, koji napušta Barselonu na kraju sezone. Prošle sedmice, Poketino je viđen u jednom baru u Barseloni kako razgovara sa Džozepom Marijom Bartomeuom, predsjednikom katalonskog kluba.

"Sasvim slučajno smo se sreli. Znamo se godinama, prije nego što je bio predsjednik Barselone. Naša djeca su išla u istu školu. Pet minuta smo popričali i to je to. Ali, glasine ne možete da zaustavite", rekao je Poketino za Gardijan.

Argentinac se nije trudio da demantuje pisanje novinara, ali sada pokušava da stavi tačku na sve spekulacije.

"Ja sam navijač Espanjola. Mislim da nema potrebe da pričam previše, ali to je kao kada bih dobio otkaz u Totenhemu, pa za nekoliko godina postanem trener Arsenala... Jednostavno, nemoguće. U fudbalu je jako teško zadržati svoje vrijednosti i biti lojalan. Ali, za mene je mnogo važnije biti lojalan nego biti trener", rekao je Poketino.

Argentinac je kao igrač nosio dres Espanjola punih šest godina, a kao trener je vodio tim tri godine. Dakle, devet godina je proveo kao član velikog gradskog rivala Barselone.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije