Fudbal

Poraz Borca

Poraz Borca
Poraz Borca

Fudbaleri Borca poraženi su na gostovanju kod Širokog Brijega u okviru 28. kola BHT Premijer lige s 0:1, dok je Zrinjski u gradskom derbiju savladao Velež i napravio još jedan korak ka osvajanju titule prvaka BiH (1:0).

Banjalučane u posljednja dva kola čeka velika borba za opstanak u bh. eliti i čak četiri kluba će do kraja sezone biti na velikim iskušenjima. Ovim porazom "crveno-plavi" su se vratili u opasnu zonu i u narednom kolu će gostovati u Bijeljini kod Radnika. Vrijednu pobjedu ostvario je Olimpic u Zvorniku kod Drine pošto je slavio s 3:0, dok je do prve pobjede pod vodstvom Milka Đurovskog došla Slavija i to na svom terenu protiv Radnika (2:1).

Minimalnu pobjedu ostvario je Zrinjski protiv fenjeraša Veleža i već u narednom kolu u Doboju kod Kaknja kod ekipe Mladosti bi mogli da proslave titulu. Njihov prvi pratilac je Sloboda, koja je u ovom kolu pobijedila u gostima Travnik s 3:2 i sada za "plemićima" zaostaje četiri boda.

Rezultati: Čelik - Željezničar 1:0, Drina Zvornik - Olimpic 0:3, Rudar Prijedor - Vitez 1:1, Sarajevo - Mladost Doboj Kakanj 2:1, Slavija - Radnik 2:1, Široki Brijeg - Borac 1:0, Travnik - Sloboda 2:3, Zrinjski - Velež 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije