Fudbal

Premijerligaška groznica: Pobjeda Votforda nad Brajtonom

Premijerligaška groznica: Pobjeda Votforda nad Brajtonom
Premijerligaška groznica: Pobjeda Votforda nad Brajtonom

LONDON - Fudbaleri Votforda nastavili su borbu za direktan plasman u Premijer ligu, a u pretposljednjem kolu Čempionšipa, pobijedili su Brajton sa 2:0 (1:0).

Tim Slaviše Jokanovića došao je na posljednje gostovanje u sezoni kako bi obezbijedio nova tri boda, a poslije četrdesetak minuta, na dobrom je putu. Sjajni Dini je potvrdio dobru formu golom u 29. minutu, pošto se Igalo odlično snašao u šesnaestercu i asistirao za siguran pogodak.

Tada su epilogu akcije doprinijeli i domaćini nespretnom reakcijom, a pod kolikim su pritiskom bili u taboru "stršljenova", bilo je očigledno i po euforičnim reakcijama Jokanovića i golmana Gomeša, penosi Blic.

Mali nesporazum sa Alžircem Gediurom spriječio je Dinija da udvostruči prednost na početku drugog poluvremena, poslije čega se nastavila otvorena igra dva tima. Nije bilo svejedno ni gostima u 84. minutu, kada je O'Grejdi udarcem glavom poslao loptu tik uz stativu.

Malo kasnije, Gomeš je izrastao u junaka utakmice sa pravovremenim istrčavanjem i dvije odlične intervencije u nizu, poslije čega je stigla kontra, u kojoj je rezervista Vidra iskoristio zicer na pas strijelca Dinija.

Postignuti gol Diniju je 21. u sezoni, prati ga baš Nigerijac Igalo na listi strijelaca, dok je trenutno neprikosnoven Marfi iz Ipsviča sa 24. U posljednjem kolu, Votford će dočekati Šefild 2. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije