Fudbal

Šaćiriju i Džaki prijeti suspenzija od dva meča

Šaćiriju i Džaki prijeti suspenzija od dva meča
Foto: Tanjug/AP | Šaćiriju i Džaki prijeti suspenzija od dva meča

Džerdan Šaćiri i Granit Džaka, reprezentativci Švajcarske, mogi bi da budu supendovani na dva meča neigranja zbog miješanja politike u sport prilikom proslave gola na meču sa Srbijom, prenosi BBC.

Njih dvojicu su postigli oba pogotka za "Sajdžije" u meču sa reprezentacijom Srbije, međutim kod proslave simulirali su albanskog "orla" koji se nalazi na zastavi ove države.

Ovakva reakcija nije naišla na osudu samo kod srpskog dijela javnosti, već su i mediji širom Evrope, među kojima su i Švajcarci, jasno stavili do znanja da je miješanje politike u sport nedopustivo.

FIFA je zbog toga pokrenula istragu protiv Šaćirija i Džake, a kako prenosi BBC mogli bi da budu suspendovani na dva meča, što znači da ne bi mogli da igraju protiv Kostarike u posljednjem kolu.

Kako su njih dvojica možda i najvažniji igrači reprezentacije Švajcarske, ekipa Vladimira Petkovića biće znatno oslabljena, piše B92.

Utakmica između Švajcarske i Kostarike na programu je u sredu od 20 časova, a u isto vrijeme igra se i duel između Srbije i Brazila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije