Fudbal

Sanderlend savladao Junajted sa 2:1

Sanderlend savladao Junajted sa 2:1
Sanderlend savladao Junajted sa 2:1

Fudbaleri Sanderlenda savladali su Mančester Junajted sa 2:1, u prvoj utakmici 26. kola engleske Premijer lige.

Sanderlend je na svom terenu potpuno zasluženo trijumfovao i nanio Junajtedu sedmi poraz u prvenstvu, poslije kojeg će menadžer Luj Van Gal ponovo biti na udaru javnosti.

Ovim trijumfom stigli su do 23. boda i sada imaju samo jedan manje od Njukasla koji je prvi klub iznad zone ispadanja, dok je Mančester ostao na petoj poziciji sa 41 bodom, šest manje od gradskog rivala.

Momci sa ’Old Traforda’ ne nalaze se toliko u rezultatskoj krizi koliko je atmosfera oko i unutar kluba loša, a sa druge strane Sanderlend je poslije herojskog remija sa Liverpulom, skinuo novi skalp.

Utakmica na ’Stadionu svjetlosti’ počela je šokantno po goste – poslije faula na nekih četrdesetak metara iskosa s lijeve strane, Kazri je izveo prekid. Oštro je centrirao, lopta je prošla kroz šumu nogu i od dalje stative se odbila u mrežu.

Desetak minuta kasnije mogao je Sanderlend da duplira vođstvo, ali je Džermejn Defo šutirao pored lijeve stative iz dobre situacije.

Poslije tog detalja ’Crveni đavoli’ su se oslobodili pritiska i polako prenosili težište igre na polovinu protivnika, da bi prvi pripretio Mata. Njegov udarac u 31. minutu zaustavio je Vito Manone, ali ni on nije mogao da spriječi izjednačenje osam minuta kasnije.

Antoni Marsijal je pokušao da pronađe nekoga u kaznenom prostoru rivala, lopta se odbila do Mate koji sa ivice šesnaesterca šutira u donji lijevi ugao. Manone je kratko odbio, na nju je natrčao mladi Francuz i lijepo je ’bocnuo’ u mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a iako se očekivalo da ćemo u nastavku gledati napade Junajteda, desilo se potpuno suprotno. Jalovu inicijativu protivnika ’Crne mačke’ kažnjavale su kontrama i polukontrama, a da nije bilo Davida De Hee, gosti su mogli da prime nekoliko komada. Španski čuvar mreže je zaustavljao Kazrija i Damea N’Dojea u stopostotnim prilikama.

Međutim, nagrada za bolju partiju domaćih stigla je osam minuta prije kraja regularnog dijela meča – Lamine Kone fantastično je skočio poslije kornera i sa nekih sedam-osam metara probio De Heu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije