Fudbal

Ser Aleks Ferguson odlučio da proda bogatu kolekciju pića

Ser Aleks Ferguson odlučio da proda bogatu kolekciju pića
Ser Aleks Ferguson odlučio da proda bogatu kolekciju pića

Ser Aleks Ferguson, bivši menadžer Mančester junajteda, prodaće svoju bogatu kolekciju vina, a početna cijena na aukciji biće tri miliona funti.

Škotski stručnjak, koji je poznat kao veliki kolekcionar vina, riješio je da oslobodi mjesto u podrumu tako što će se riješiti kolekcije pića koja broji oko 5.000 boca.

Osim izuzetnog fudbalskog znanja, koje je pokazao posebno sa "crvenim đavolima", Škot je veliki ljubitelj kvalitetnog vina i nerijetko je znao koju čašicu da popije u društvu menadžera protivničkih ekipa. Nisu baš mnogi imali čast da se poslije utakmice druže s Fergusonom, a jedan od rijetkih je Žoze Murinjo, koji je bio ljuti rival Škota kada je borba u Engleskoj u pitanju.

Aukcija na kojoj će biti prodata vina trofejnog stručnjaka biće održana u maju u Hong Kongu, saopštila je aukcijska kuća "Kristi's", prenose engleski mediji.

Kako bi, kako je svojevremeno govorio, "malo odmorio glavu od fudbala", Ferguson se dugi niz godina bavio skladištenjem stotina vrsta vina u podrum i sada je odlučio da svoj trud dobro naplati. Teško je nabrojati koja vina posjeduje penzionisani stručnjak, a mediji na Ostrvu ističu da su oko 75 odsto od 5.000 boca poznata, skupocijena francuska vina, koja su svgdje na svijetu veoma tražena roba. U moru vina izdvaja se boca od šest litara vina Sassicaaia 2005, a flašu je lično potpisao bivši mendažer ekipe s "Old Traforda". U prodaji će se naći i vino Petrus 1988, zajedno s retro potpisanim dresom Junajteda iz 1999. godine, kada je Škot sa "crvrnim đavolima" osvojio Ligu šampiona.

"Vjerujemo da će ova aukcija privući ne samo Fergusonove fanove, već i sve pasionirane zaljubljenike u vina", rekli su iz aukcijske kuće koja je oglasila prodaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije